Keharikaveri

Kaupungissa on tarjolla vaikka mitä tekemistä: on leffateattereita, ulkoilumahdollisuuksia, ravintoloita, teattereita, kahviloita, uimahalleja jne. Kehitysvammaiset ihmiset tarvitsevat usein toisen ihmisen tuekseen voidakseen viettää vapaa-aikaa haluamallaan tavalla. Keharikaverin kanssa voi käydä leffassa, uimassa, ulkoilemassa tai vaikkapa kaljalla.

Keharikaverin tehtävänä ei ole valvoa, ohjata, hoitaa tai avustaa henkilöä jolla on kehitysvamma, vaan olla aidosti kaveri. Voidaan soitella ja vaihtaa kuulumisia. Yhteinen tekeminen muodostuu molempien kiinnostuksen kohteiden ja aikataulujen perusteella. Suosittelemme, että kaveritapaamisia olisi ainakin kerran kuukaudessa.

Toiminta yhdistää kavereiksi kaksi ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveriksi voi ryhtyä kuka tahansa täysi-ikäinen. Tärkeintä on rehellisyys ja avoin mieli, hyvät kohtaamistaidot sekä huumorintaju.

Toiminnasta kiinnostuneet keharikaveriksi haluavat voivat ilmoittautua koulutukseen tästä. Koulutuksessa kerrotaan kehitysvammaisuudesta ja vapaaehtoisena kaverina toimimisesta. Koulutus on edellytys keharikaverina toimimiselle. Toiminnassa mukana oleville järjestämme työnohjauksellisia tapaamisia, sekä koulutus- ja virkistyspäiviä.

Jos haet omaa keharikaveria, voit tehdä sen tässä.

Mitä keharikaveritoiminta käytännössä on?

Kaveruussuhteet muotoutuvat tietenkin kaikki omanlaisikseen. Kaverukset voivat itse päättää tapaamistahdin. Käytännössä tapaamisia on kerran, kaksi kuukaudessa. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Sovitaan tapaaminen leffateatterin edessä ja käydään leffan jälkeen vaikkapa syömässä tai kävelylenkillä ja kahvilla. Keharikaveritoimintaa on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Kaveritoimintaan osallistumisesta ei makseta korvausta, vaan se on vapaaehtoistoimintaa. Keharikaverille ei myöskään muodostu toiminnasta kuluja.

Voidaan soitella ja vaihtaa kuulumisia. Omasta keharikaverista tulee monelle todella tärkeä ihminen. Kaveri avuksi viettämään sellaista vapaa-aikaa, jota ITSE haluaa viettää.

 

Ota yhteyttä

Severiina Winqvist
Severiina Winqvist Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 040 160 9017