Vekkari on kehitysvammaisten ihmisten vertais- ja vapaaehtoistoimintaa

Vekkari on yhdessä tehty!

Vekkaritoiminta tukee kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan vertaisryhmien vetäjinä ja vapaaehtoistoimijoina pääkaupunkiseudulla. Vekkarin vertaistoiminnassa tapaa muita kehitysvammaisia ihmisiä ja saa uusia ystäviä. Vertaisryhmiä löytyy Helsingin lisäksi myös Espoosta ja jatkossa myös Vantaalta.

Vekkari tukee vertaisryhmän vetäjiä perustamaan omia vertaisryhmiä. Yhteinen kiinnostuksenkohde yhdistää vertaisryhmän jäseniä. Vertaisryhmän vetäjät suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat itse ryhmän toiminnan. Vetäjien toimintaa tukevat vapaaehtoiset taustatukihenkilöt. 

Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Vekkarin vapaaehtoiset osallistuvat vapaaehtoisina myös muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin. Vekkarin monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan voit tutustua täällä

Toiminnan tavoitteita ovat:

1. Kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden lisääminen yhteiskunnassa sekä itsemääräämisoikeuden vahvistaminen. 

2. Kehitysvammaisten ihmiset liikkuvat vapaa-ajallaan omaehtoisesti vapaaehtoistoimijoina tapahtumissa sekä perustavat vertaisryhmiä ja toimivat niissä vastuullisena ryhmän vetäjänä.

3. Kehitysvammaisten ja ei-kehitysvammaisten ihmisten kohtaamisten lisääntyminen ja laajentaen heidän sosiaalisia verkostoja ja inkluusio lisääntyy.

4. Kehitysvammaisten roolin muuttuminen. Heidät kohdataan tilanteissa, jossa kehitysvammainen ihminen on aktiivisessa, vastuullisessa roolissa.

5. Lisätä kehitysvammaisten ihmisten vertaisryhmä- ja vapaaehtoistoimintaa myös Espooseen ja Vantaalle.

Lähtisitkö sinä mahdollistamaan kehitysvammaisten ihmisten vapaaehtoistoiminnan?

Tutustu Vekkarin taustatukihenkilötoimintaan ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen! Seuraava koulutus vapaaehtoistoiminnastamme kiinnostuneille järjestetään 7. ja 14.4. Yhdistyksessämme on tarjolla myös monia muita tapoja toimia vapaaehtoisena. Tutustu valikoimaan täällä ja tule mukaan!

 

Kysy lisää Vekkarin toiminnasta

Satu Timperi
Satu Timperi Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 044 792 2752