Toimittaja Jaakko Marttila esittäytyy

kuvassa Jaakko Marttila
Uutiset -

Jaakko on työkokeilussa Kehitysvammatuki 57 ry:n toimistolla juhannukseen asti. Jaakko on valmistunut kirjoittavaksi- ja tiedottavaksi toimittajaksi Laajasalon opistosta. Jaakon tekstejä julkaistaan jatkossa nettisivuillamme. Jos sinulla on juttuvinkkejä niin laita viestiä tiedotus@kvtuki57.fi.

Tutustu Jaakkoon tästä:

"Olen Jaakko Marttila ja iältäni 23-vuotias. Asun Espoossa ja vuoden 2017 keväällä valmistuin Laajasalon opistosta kirjoittavaksi- ja tiedottavaksi toimittajaksi. Kirjoitin ylioppilaaksi Viherlaakson lukiosta syksyllä 2015. Harrastuksiini kuuluvat musiikin kuuntelu, urheilun seuraaminen, lenkkeily, partio ja harmonikan soittaminen.

Olen vaikeasti heikkonäköinen. Havainnoin ympäristöäni pääasiassa kuulon varassa. Käytän liikkuessani apunani valkoista keppiä ja esimerkiksi bussin pysäyttämiseen siihen tarkoitettua pysäytyskylttiä.

Luonteeltani olen rauhallinen ja ystävällinen. Lisäksi olen ahkera ja tunnollinen. Tartun mielelläni uusiin haasteisiin ja koen olevani myöskin rohkea ja avoin uusille asioille. Tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa ja pidän itseäni erittäin mukautuvaisena.

Harmonikan soittajana luonnehtisin itseäni vapaataiteilijaksi ja harrastajasoittajaksi. Soitan perinteistä harmonikkamusiikkia ja lyhyesti sanottuna sain kipinän kyseisen soittimen soittamiseen lukion loppupuolella. Pienenä katsoin harmonikkakilpailuja televisiosta ja jo silloin ajatus soittamisesta alkoi itää.  Soitan niin sanottua perinteistä harmonikkamallia eli näppäinmallia.  Ehkä hivenen eriskummallisen tästä tekee sellainen yksityiskohta, että harmonikka on minun ensimmäinen instrumenttini eli soittimeni. Ennen harmonikkaa minulla ei ollut entuudestaan kokemusta soittamisesta.

Vastaavasti partiota olen harrastanut jo likipitäen 10 vuotta. Ja toimin yhtenä johtajana ryhmässä, jossa on seitsemän-yhdeksän-vuotiaita.

Musiikkimakuni on tänä päivänä varsin laaja. Kuuntelen monenlaista musiikkia. Lähinnä kuitenkin niin sanotusti vanhempaa.

Voisi sanoa, että skaala ulottuu aina jazz:sta heviin asti.  Aina 30-luvulta tähän päivään. Ja tähän skaalaan kuuluu niin kotimainen kuin ulkomaalainenkin musiikki.  Radiokanavista suosikkini on Radio Nostalgia.

Urheilua seuraan intohimoisesti ja aika osuva luonnehdinta on omalla kohdallani intohimoinen penkkiurheilija. Seuraan monia eri lajeja varsin tiiviisti. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa jääkiekko.

Kirjallisuuden puolella tarkastelussa on elämäkertakirjallisuus. Ja elämäkertojen puolella muusikoista ja urheilijoista kertovat teokset.

Jonkin verran on tullut luettua myös jännityskirjallisuutta. Fantasiakirjallisuuttakin on tullut pienempänä luettua. Fantasiakirjallisuudesta mainittakoon vaikkapa Harry Potter-sarja.

Muuten seurailen hyvin aktiivisesti eri viestintäkanavia ja pinnalla olevia aiheita. Esimerkiksi Helsingin Sanomat tulee luettua päivittäin.

Terveisin,
Jaakko Marttila"