STADIN MUSTA SIRKUS ESITTÄÄ: LUMICIT!

Uutiset -

Sirkus Magenta ja Kehitysvammatuki 57 käynnistivät maaliskuussa maksuttoman sirkus- ja teatteriryhmän, johon tuli mukaan 12 kehitysvammaista tai autismin kirjolla olevaa aikuista. Osalla on pitkäkestoista taideharrastus- ja esiintymistaustaa, osa kaipasi hauskaa tekemistä ja sosiaalisia kontakteja.

Tuntien aikana ryhmä on tutustunut akrobatiaan, jongleeraukseen ja muihin sirkuslajeihin sekä tehnyt luovia ilmaisuharjoitteita. Taidetoiminnassa on lähdetty liikkeelle osallistujien omasta kokemusmaailmasta. He ovat vaikuttaneet kaikkiin esityksen vaiheisiin aina ryhmän nimen ja tarinan valinnasta roolituksiin ja vuorosanoihin. Sisältö on työstetty yhdessä ryhmän kanssa. Projektissa on kokeiltu ja kehitetty soveltavan sirkustaiteen menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien kanssa. Tavoitteena on lisätä saavutettavaa taidetoimintaa sekä levittää tietoisuutta erityisryhmien tekemästä esittävästä taiteesta.

Stadin musta sirkus on kevään ajan kokoontunut kehitysvammaisten aikuisten harrastusryhmä, jota ohjaa sosiaalisen sirkuksen yhdistys Sirkus Magenta. Ryhmä on työstänyt kaikkien tuntemasta Lumikki-sadusta version, josta ei puutu vauhtia ja yllättäviä käänteitä. Kenestä tulee Lumiccien äitipuoli? Miten uusi yhteiselo sujuu? Se selviää maksuttomissa Lumicit! #mutsiragee -esityksissä pe 15.6. ja la 16.6. Helsingissä työväenopiston Opistotalossa.

MAKSUTTOMAT ESITYKSET:

Esitykset ovat pe 15.6. klo 14 ja la 16.6. klo 14. Myös kenraaliharjoitusta on mahdollista tulla seuraamaan to 14.6. klo 10.30. Esitykset ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille. Kesto: noin 30 min. Esityspaikka: Helsingin työväenopiston Opistotalon juhlasali, 2. kerros (Helsinginkatu 26).

(kuva: Teemu Kyytinen)

ESTEETTÖMYYS SEKÄ PYÖRÄTUOLILLA SAAPUVIEN JA RYHMIEN ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN:

Pyydämme yli viiden hengen ryhmiä ja pyörätuolilla saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi. Tila on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Tavallista kokoa isommat, kallistetut pyörätuolit eivät valitettavasti mahdu Opistotalon hissiin. Esteettömyystiedot: https://bit.ly/2GMzSSA 

Stadin musta sirkus

Facebook-tapahtuma

MEDIA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Median on mahdollista tulla ennakkoon sovitusti seuraamaan ryhmän esitysleiriä Suvilahteen. Samaan yhteyteen voidaan järjestää ohjaajien haastatteluaikoja. Kaikilla osallistujilla on kuvausluvat. Esitysleirin päivät: ma 4.6., ti 5.6., to 7.6., ma 11.6.  ja ti 12.6. klo 15.30–18. Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi
 
www.sirkusmagenta.fi  
www.facebook.com/sirkusmagenta  

www.instagram.com/sirkusmagenta

SIRKUS MAGENTA: 
Sirkus Magenta ry on Suomen johtavia sosiaalisen sirkuksen toimijoita, jonka tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien ryhmien henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Sosiaalisessa sirkuksessa sirkus toimii välineenä esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamiseen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumiseen. Sirkusryhmää ohjaavat Sirkus Magentan tirehtööri, sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Riikka Herva.

TUKIJAT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT:
Projektin mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneina ovat Sirkus Magenta ry ja Kehitysvammatuki 57 ry. Tilat tarjoavat Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus.