Kaverikortilla saa Linnanmäen avustajarannekkeen

Uutiset -

Linnanmäen avustajarannekkeen myöntämisperusteet ovat tarkentuneet.

Olemme kuluneen kevään aikana seuranneet käytyä keskustelua huvipuistojen yhtenäistetystä avustajakäytännöstä. Haasteellisena näemme tilanteet, joissa henkilöllä ei ole esimerkiksi vammaiskorttia, Helsingin matkapalvelun korttia tai muuta vastaavaa dokumenttia, josta tuen tarve ilmenee ilman henkilökohtaisten asiakirjojen näyttämistä tai leimaantumista. Kaikki vammaisuus ei näy päälle, kuten tiedämme, mutta kaikki eivät myöskään identifioidu vammaisiksi.

 Vapaaehtoistoimintamme nk. kaveritoimintaan osallistuvat vammattomat henkilöt saavat koulutuksen jälkeen kaverin sekä nk. kaverikortin, jota näyttämällä he pääsevät avustajalipulla esimerkiksi Finnkinon teattereihin yhdessä kaverin kanssa. Kortti toimii siis kaveriparin osallistumisen mahdollistajana, kehitysvammaisen maksaessa aina omat kulunsa. Tilanne on surullinen, jos saa kaverin, mutta todellinen osallisuus ja osallistuminen ei ole rakenteiden takia mahdollista.

Olemmekin neuvotelleet Linnanmäen kanssa Kehitysvammatuki 57 ry:n kaverikortin toimimisesta muuna virallisena asiakirjana. Jatkossa kaveri saa avustajarannekkeen näyttämällä kaverikorttia lipunmyynnissä.

Kiitos Linnanmäki vammaismyönteisestä asenteesta kohti tasa-arvoista osallisuutta!