Millainen koskettelukirja asumisesta palvelisi parhaiten kotoa poismuuttavaa? Vastaa kyselyyn!

Papunetin piirroskuva kodista, jossa keltainen seinä, ruskea ovi ja sininen ikkuna
Uutiset -

Osana kasvamista erityistä tukea tarvitseva itsenäistyy ja muuttaa pois lapsuudenkodista. Millaisia ajatuksia tämä herättää sinussa ja lapsessasi? Ehkä hän on jo muuttanut omaan kotiin, muutto on vasta suunnitteilla tai se on kaukainen ajatus jossain tulevaisuudessa? Lue lisää työn alla olevasta opinnäytetyöstä ja vaikuta sen sisältöön. Aihe on tärkeä, eikä siitä tällä hetkellä ole koskettelukirjaa. Tule mukaan, vastausaikaa on 9.2. saakka.

Hei kaikki,

Olen Reetta Pihkanen, tekstiilisuunnittelijaopiskelija tekemässä opinnäytetyönä koskettelukirjaa. Opiskelen neljättä vuotta Metropolian ammattikorkeakoulussa ja opinnot huipentuvat opinnäytetyöhön. Olen opintojen ajan syventynyt printtisuunnitteluun ja opinnäytetyönäni aion laajentaa tekstiiliosaamista täysin uudelle alueelle. Koskettelukirja-projektini on jo alkanut, mutta varsinainen kirja tarvitsee vielä teidän apuanne. Koskettelukirja tehdään yhdessä Kehitysvammatuki57 ry:n kanssa ja lopulta työ päätyy Celian kirjastoon kaikille lainattavaksi.

Koskettelukirjan aihe on lapsuuden kodista omaan kotiin muutto ja toiveenani olisi itsenäistyjän huolenaiheet ja kysymykset asumiseen liittyen. Koskettelukirjan aihe tuli kehitysvammatuki 57 ry:n kautta, mutta pyyntö tuli suoraan kohderyhmältä itseltään. Osallistua voi koko perheen voimin ja kertokaa mikä huolestuttaa tai mietityttää itsenäistyjän muuttaessa lapsuudenkodista. Tule mukaan osallistumaan kyselyyn ja auttamaan minua projektini kanssa!

Vastaa kyselyyn täällä. 

Kuva: Pekka Holmström

Lisätietoja:

perheiden tuen päällikkö Katja Riikonen, katja.riikonen@kvtuki57.fi tai p. 044 741 62 59

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenna Luoto, jenna.luoto@kvtuki57.fi tai p. 040 160 9017

Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Sergio Palao / ARASAAC