Kotikokki -kurssi Ystävätuvalla

Uutiset -

Iloinen jutustelu ja hyvät tuoksut tulevat vastaan Ystävätuvalla. Yhdellä on sormet taikinassa ja toisella valmistuu hellalla maukas kastike. Kotikokki-kurssilaiset ovat kokoontumassa viimeistä kertaa.

Kotikokki-kurssi kokoontui maanantaisin Ystiksellä syys–lokakuussa yhteensä kuusi kertaa. Kurssilla oli kahdeksan kurssilaista ja kaksi ohjaajaa. Kurssilla valmistettiin ruokia ympäri maailmaa. Teemoina olivat Aasia, Etelä- ja Pohjois-Amerikka, Afrikka, Australia ja Eurooppa. Erityisesti afrikkalaiset ruoat maistuivat niin kurssilaisille kuin ohjaajillekin.

Kotikokki-kurssilla sai tehdä itse niin paljon kuin osasi, ja ohjaajat ja muut kurssilaiset neuvoivat, jos jokin asia ei sujunut. Kerholaiset olivat aikamoisia kokkeja, ja ruoat näyttivät herkullisilta. Ruoka valmistui nopeasti, koska oli monta kättä tekemässä. Hyvän ruoan lisäksi parasta olivat hyvät vitsit!

Viimeisellä kerralla otettiin kuvia ja kerättiin juttuja lehtiartikkelia varten. Tunnelma oli mahtava ja kaikki olivat kavereita. Viimeisen kerran teemana olivat eurooppalaiset ruoat. Alkupalaksi maistuivat lohirullat, pääruoaksi chorizopasta ja jälkiruoaksi perinteinen mustikkapiirakka. Kurssilaiset tekivät ruokaa 2–3 hengen ryhmissä. Kokkailun jälkeen nautimme yhdessä ruoasta saman pöydän ääressä. Lopuksi siivosimme paikat yhdessä.

Viimeisellä kerralla kurssilaiset saivat mukaansa kansiot. Kansioissa on reseptit kaikkiin kerhossa valmistettuihin ruokiin. Kurssilaiset palkittiin myös diplomeilla, ja jokainen sai kotiin lahjaksi mittalusikat tulevaisuuden kokkailuja varten.

Kirjoittajat: Elina Mustakangas, Kerttu Mättö, Saana Laine & Jaana Puurunen

Tässä yksi kurssin resepti, jota voit kokeilla kotonasi.

AFRIKKALAINEN JAUHELIHAKUSKUS
(neljä annosta)

Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 tomaattia
1 rkl öljyä
2 dl vettä
2 dl kuskusia
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 ruukku ruukkusalaattia
1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia

Valmistus:1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Suikaloi paprika ja tomaatit.
3. Kuumenna rasva pannussa ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ruskistumaan.
4. Keitä kuskus pakkausohjeen mukaan kypsäksi.
5. Lisää juustokumina, kurkuma ja suola.
6. Sekoita ja lisää joukkoon paprikat ja kypsä kuskus.
7. Odota hetki ja lisää tomaattilohkot.
8. Tarjoa salaatin ja jogurtin kanssa.