”Kaveruus on pieniä suuria hetkiä elämän polulla”

Uutiset -

Ville Vikman ja Matti Walden ovat löytäneet toisensa Kaveritoiminnan kautta. Kaveruus on jatkunut jo useamman vuoden.

”Toiminta tarjoaa tilaisuuden kohdata toisen ihmisen ja myös itsensä ilman suojamuureja – juuri sellaisena kuin itse on”, Ville toteaa ja jatkaa: ”Kaveritoiminnassa ei ole kyse hyväntekeväisyydestä. Päätin alussa, että lähden mukaan toimintaan sen takia, että saan samaan aikaan iloa sekä itselleni että toisille. Siinä missä yksilönä voi joskus olla vaikeaa, pystyy yhdessä menestymään aina paremmin.”

Kaveritoiminta yhdistää kavereiksi kaksi mahdollisimman samankaltaista ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei.  Kaveruussuhteet muotoutuvat kaikki omanlaisikseen ja kaverukset voivat itse päättää tapaamistahdin. Käytännössä tapaamisia on kerran tai kaksi kuukaudessa. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Sovitaan tapaaminen leffateatterin edessä ja käydään leffan jälkeen vaikkapa syömässä tai kävelylenkillä ja kahvilla.

Matti ja Ville tapaavat säännöllisesti ja tekevät erilaisia, molempia kaveruksia kiinnostavia asioista. He ovat käyneet mm. Eppu Normaalin konsertissa Tampereella. Keikkareissuilla otettujen kuvien joukossa on myös selfie, jonka kuvateksti kuuluu: ”Kaveruus on pieniä suuria hetkiä elämän polulla, jotka voi jakaa ystävän kanssa!”

Kouluttaudu sinäkin kaveriksi, haemme uusia kaverivapaaehtoisia juuri nyt!

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenna Luoto, jenna.luoto@kvtuki57.fi tai puh. 040 160 9017