”Kaveruus on pieniä suuria hetkiä elämän polulla”

Uutiset -

Ville Vikman ja Matti Walden ovat löytäneet toisensa Keharikaveritoiminnan kautta. Kaveruus on jatkunut jo useamman vuoden.

”Toiminta tarjoaa tilaisuuden kohdata toisen ihmisen ja myös itsensä ilman suojamuureja – juuri sellaisena kuin itse on”, Ville toteaa ja jatkaa: ”Kaveritoiminnassa ei ole kyse hyväntekeväisyydestä. Päätin alussa, että lähden mukaan toimintaan sen takia, että saan samaan aikaan iloa sekä itselleni että toisille. Siinä missä yksilönä voi joskus olla vaikeaa, pystyy yhdessä menestymään aina paremmin.”

Kaveritoiminta yhdistää kavereiksi kaksi mahdollisimman samankaltaista ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveriksi voi ryhtyä kuka tahansa. Kaveruussuhteet muotoutuvat kaikki omanlaisikseen ja kaverukset voivat itse päättää tapaamistahdin. Käytännössä tapaamisia on kerran tai kaksi kuukaudessa. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Sovitaan tapaaminen leffateatterin edessä ja käydään leffan jälkeen vaikkapa syömässä tai kävelylenkillä ja kahvilla.

Matti ja Ville tapaavat säännöllisesti ja tekevät erilaisia, molempia kaveruksia kiinnostavia asioista. Elokuun alussa he kävivät Eppu Normaalin konsertissa Tampereella. Keikkareissuilla otettujen kuvien joukossa on myös selfie, jonka kuvateksti kuuluu: ”Kaveruus on pieniä suuria hetkiä elämän polulla, jotka voi jakaa ystävän kanssa!”

Kouluttaudu sinäkin kaveriksi!

Kaverikoulutus koostuu kolmen illan koulutustuokiosta. Koulutuksessa kerrotaan kehitysvammaisuudesta ja vapaaehtoisena kaverina toimimisesta. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen koulutukseen löydät täältä.