Vekkari on yhdessä tehty!

Uutiset -

Vekkaritoiminta tukee kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan vertaisryhmien vetäjinä ja vapaaehtoistoimijoina pääkaupunkiseudulla. Vekkarin vertaistoiminnassa tapaa muita kehitysvammaisia ihmisiä ja saa uusia ystäviä. Vertaisryhmiä löytyy Helsingin lisäksi myös Espoosta ja Vantaalta. 

”Olen ollut Vekkarin vaparina Tikkurilan kesäteatterilla ja ravintolapäivässä olin kivien maalaushommissa. Hyvä porukka, rento meininki ja tosi hauskaa. Saa olla ihmisten kanssa enemmän tekemisissä ja näkee erilaisia ihmisiä. Monipuolista toimintaa, suosittelisin ehdottomasti kaikille kiinnostuneille!” kertoo Vekkarin vapaaehtoisena toimiva Niki Mäkelä.

Vekkaritoiminnassa kehitysvammaiset ihmiset toimivat vertaisryhmien vetäjinä, eli suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat itse toiminnan. Tutustu lisää vertaisryhmiin täältä. Vapaaehtoiset ei-kehitysvammaiset taustatukihenkilöt puolestaan mahdollistavat vertaisryhmän vetäjän toiminnan. Tutustu taustatukihenkilö Anniinan tarinaan. 

Vertaisryhmien vetämisen lisäksi Vekkarin vapaaehtoiset osallistuvat myös muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin ja taustatukihenkilöiden tehtävänä on tukea kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan vapaaehtoistoimijoina. Tähän mennessä olemme olleet mukana muun muassa Kallio Block Partyissä, karaoketuokioilla, Seurasaaren joulupolulla, Pieni ele -keräyksessä, erilaisilla messuilla ja kulttuuritapahtumissa. Vapaaehtoistoimijat ovat toimineet roudareina, juontajina, ohjelmanjakajina, suunnannäyttäjinä, saattajina, lipunmyyjinä, laulutuntien esilaulajina, narikkatyöntekijöinä, lasten leikittäjinä, pullanleipojina, hissivastaavina ja Pieni Ele -keräyksen lipasvahteina. Tutustu lisää www.kvtuki57.fi/vekkari.

Lähde mukaan vekkaritoimintaan!

Vekkari tarjoaa täysin uuden tavan toteuttaa mielekästä harrastustoimintaa kehitysvamma-alalla. Jos vertaisryhmän vetäjänä tai taustatukihenkilönä toimiminen kiinnostaa, tule mukaan! Tarjoamme koulutuksen ja tuen toimintaan molemmille.

Lisätietoa tulevista vapaaehtoiskoulutuksista löydät täältä.