Omannäköistä vapaaehtoistoimintaa

Uutiset -

Kehitysvammatuki 57 ry:n toiminnassa monet tapahtumista ja toiminnoista mahdollistetaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoistoiminnalle voi antaa aikaa juuri sen verran kuin itse haluaa – muutaman tunnin vuodessa tai vaikka säännöllisesti viikoittain.

Esimerkiksi Vekkaritoiminnassa vapaaehtoiset taustatukihenkilöt tukevat kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan vertaisryhmien vetäjinä ja vapaaehtoistoimijoina pääkaupunkiseudulla.

”Olin mukana Kallio Block Partyissa vapaaehtoisena ja se oli kiva kokemus. Sain tutustua paremmin Vekkarilaisiin ja viettää mukavan päivän heidän seurassaan. Vapaaehtoisena toimimisesta oppii uusia asioita, ja mikä parasta, rennossa ilmapiirissä! Voin lämpimästi suositella toimintaa myös muille, koska tästä saa hyvän mielen lisäksi takuuvarmasti aitoja hymyjä”, kannustaa Heidi Koistinen.

Vekkarilaiset osallistuvat vapaaehtoisina erilaisiin, muiden tahojen järjestämiin, tapahtumiin. Lähtisitkö sinä mukaan mahdollistamaan esimerkiksi jonkun näistä tapahtumista? 

Vapaaehtoisena Lauantaiparkissa

Tea Selin ja Olivia Din Belle tutustuivat Helsingin Kehitysvammatuki 57:n toimintaan vuosi sitten Sanomatalossa järjestetyssä Tee hyvää -tapahtumassa. Tea ja Olivia kiinnostuivat vapaaehtoistyöstä erityislasten parissa ja lähtivät mukaan lauantaiparkkeihin. He ovat olleet mukana lasten diskossa, jouluisissa pajoissa sekä käsitöitä ja mörköjä -lauantaiparkissa.

Kun Tealta ja Olivialta kysytään, mitä vapaaehtoisena oleminen heidän mielestään vaatii, vastaavat he sen vaativan monia tärkeitä asioita, kuten auttamisenhalun sekä kyvyn kohdata erilaisia ihmisiä, ja ettei esimerkiksi liikaa mieti miten erityislapselle pitää puhua. Omana itsenä oleminen ja kyky heittäytyä nousevat esiin. ”Tärkeää on myös empatiakyky, vastuullisuus sekä vilpittömyys”, Tea jatkaa listaa.

Vapaaehtoistyötä harkitsevalle Tealla ja Olivialla on viesti:

”Kannattaa kokeilla, parhaimmillaan vapaaehtoistyö antaa niin paljon enemmän kuin ottaa! Vapaaehtoistyön kautta voi kohdata uusia ystäviä, kerätä kauniita muistoja tai löytää vaikka tulevaisuuden ammatin. Rohkeasti mukaan!”

Lue lisää vapaaehtoisten koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan!