Toiminnanjohtajan tervehdys

Uutiset -

Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n 60. toimintavuosi on lähtenyt käyntiin reippaasti ja vauhti vain kasvaa kevättä kohden. Tammikuisten KeMujen jälkimainingeissa on ollut helppoa minunkin uutena toiminnanjohtajana liittyä työyhteisöön. Perehtymisaikani yhdistyksen monipuoliseen tehtäväkenttään ja toimintaympäristöihin tulee jatkumaan vielä pitkään, mutta
alan jo hahmottamaan kokonaiskuvan ja myös tulevaisuuden näkymät. Perehtymistäni vauhdittavat uudet mahtavat työkaverit, jotka ovat ottaneet minut vastaan avoimin ja positiivisin mielin.

Aloitin toiminnanjohtajana yhdistyksessä 6.2.2017. Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK) sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja
kehittämisen opintolinjalta sekä ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Olen lähes koko työurani työskennellyt kolmannella sektorilla erilaisissa esimies- ja kehittämistehtävissä, mutta mukaan mahtuu myös käytännön ohjaustyötä ja arjen kanssakäymistä kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä kanssa. Tässä uudessa työssäni ilahdun erityisesti aina, kun saan mahdollisuuden kohdata uusia tai jo tutuksikin tulleita kerholaisia ja vertaistoimijoita tai muita toimintamme piirissä olevia ihmisiä.

Vapaa-ajallani toimin muutamassa luottamustehtävässä, mutta pääosin aikani kuluu viisilapsisen perheen äidin roolissa. Lapsistani vanhin on jo aikuinen ja nuorin esikouluikäinen. Vaikka asunkin nykyään Keravalla, juureni ovat Helsingissä. Läntisen Brahenkadun toimistoon kotiutuminen tuntuikin luontevalta, koska synnyinkotini on vain kivenheiton päässä Aleksis Kiven kadulla.


Yhdistyksen kevätkokouksessa 27.4. yhdistyksen jäsenille esitettän hyväksyttäväksi strategia vuosille 2017–2022. Strategiaesityksessä painopistealueet ovat järjestötoiminnan osalta jäsentoiminnan, edunvalvonnan ja vertais- ja vapaa-ajantoiminnan kohderyhmien lisääminen ja vahvistaminen. Palveluntuotannon osalta yhdistys pyrkii kehittämään uusia ja tarpeita vastaavia laadukkaita palveluita, joiden keskiössä ovat luonnollisesti palvelunkäyttäjät itse.

Yhdistyksen voima on jäsenistössä. Jokainen uusi jäsen vahvistaa yhdistystämme, olisiko sinun ystäväsi tai tuttusi halukas liittymään joukkoomme? Minun ja muiden palkattujen työntekijöiden tehtävänä on mahdollistaa se, että jäsenistön ääni tulee kuuluviin ja että yhdistys tarjoaa toiveiden ja tarpeiden mukaista toimintaa jäsenistölleen. Saamme ilahduttavan paljon yhteydenottoja Läntisen Brahenkadun toimistoon ja kanssakäyminen palvelunkäyttäjien sekä omaisten ja läheisten kanssa on aktiivista myös Itä-Helsingin yksiköissä. Rohkaisen teitä olemaan yhteydessä meihin jatkossakin, kanssakäymistä ja keskustelua tarvitaan tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa sote- ja maakuntauudistuksen myllerryksessä entistäkin enemmän.

Jäsenistön toiveesta olemme pidentäneet toimiston aukioloaikoja. Toimisto on auki maanantaista torstaihin klo 8.30–15.30 ja perjantaisin klo 8.00–14.30. Asiointi toimistolla onnistuu sovitusti myös aukioloaikojen ulkopuolella. Kevään aikana ovet ovat auki ja pannu kuumana kahtena iltana, 5.4. ja 10.5. klo 19.00 asti. Tervetuloa piipahtamaan ilman asiaakin, minäkin olen paikalla ja mielelläni tapaan teitä.

Muutos tuo aina mukanaan mahdollisuuden. Uskon, että Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n pitkät perinteet vahvistuvat uudistumisen myötä. Iloa ja energiaa yhteiseen juhlavuoteemme ja lähestyvään kevääseen!

Nina Korventaival
toiminnanjohtaja
Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry
p. 040 835 3763