Ratikkatempaus 27.10.2017

Uutiset -

Ratikkatempaus järjestettiin perjantaina 27.10. ja se sai huomiota jopa Huomenta Suomi -ohjelmassa. Tempauksen tarkoituksena oli kiertää Helsingin keskustassa ratikalla ja kerätä allekirjoituksia Ei Myytävänä! -kansalaisaloitteeseen vammaisten välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettamiseksi. Ratikka lähti Läntisen Brahenkadun pysäkiltä ja kiersi puolentoista tunnin ajan Rautatieasema-Mannerheimintie-Aleksanterinkatu-Kruunuhaka -reittiä ja matkan varrelle sijoittuvilla pysäkeillä pystyi jäämään keräämään kannatusilmoituksia tai hyppäämään kyytiin. Nimien keräämisen lisäksi yhdistyksemme tarjoili glögiä ja pipareita ohikulkijoille.

Ratikkatempaukseen osallistuivat Vekkarin vapaaehtoiset muiden vapaaehtoisten sekä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoisten kerätessä nimiä ratikkareitin varrella kyydissä innostuneesta tunnelmasta vastasi Oskarinpuiston toimijat. 

Aloite on ylittänyt jo tarvittavan 50 000 kannatusta, mutta mitä enemmän nimiä saamme kasaan, niin sitä vahvempi viesti on eduskuntaan! Perjantai-iltapäivän vilinässä ja vilskeessä keräsimme alle kahdessa tunnissa allekirjoituksia 160 henkilöltä! Lisäksi ratikkatempaus sisälsi upeita kohtaamisia sekä hienoja keskusteluita tärkeästä asiasta.

Teimme vielä kunniakierroksen Kauppatorin-Ullanlinnan-Eiran-Mannerheimintien kautta Helsinginkadun kautta päätepysäkille Läntiselle Brahenkadulle vilkutellen kadulla oleville ihmisille. 

Kansalaisaloittetta voi kannattaa 12.12.2017 asti.

Lue uutinen Vekkarin vapaaehtoisten Hannan ja Håkanin sekä toiminnanjohtajamme Nina Korventaivaleen vierailusta Huomenta Suomessa.