1+1=3

Blogi -

Vuoden loppupuolella on taas aika muistaa yhteistyökumppaneita kiitoksin. Toivottavasti olen muistanut kiittää tarpeeksi myös pitkin vuotta. Haluan kirjoituksellani kiittää Kehitysvammatuki 57 ry:tä erityisesti siitä, että näitte tärkeäksi vieraskielisten yhdenvertaisuuden edistämisen ja lähditte kanssamme tarjoamaan somalinkielisten erityislasten äideille puitteita kokoontua yhteen ja tuoda aktiivisesti ääntään kuuluviin.

Hyvä yhteistyö on molemminpuolista oppimista, uuden edessä yhdessä ihmettelyä ja koetun reflektointia. Se jakaa käytettävien resurssien kuormitusta ja lisää asiakkaille tarjottavan tuen ja toiminnan valikoimaa. - Voidaan ohjata teidän ja meidän palveluihin matalalla kynnyksellä ja asiakkaan tarpeisiin mahdollisimman hyvin vastaten. Yhdessä tehden kasvaa luottamus siihen, että asiakas ei jää ilman tukea, vaan toinen ottaa lennosta kopin, jos itselle tulee este. Hyvältä yhteistyökumppanilta kehtaa myös kysyä neuvoa ja myöntää, että tätä en osaa itse. Hyvässä yhteistyössä asiakas siis voittaa aina.

Asiakkaille ei sinänsä ole väliä, minkä niminen taho auttaa, kunhan tulee autetuksi

Se on mielestäni järjestöjen tärkein tehtävä, olla ihmisen puolella. Käyttää resurssit viisaasti, yhteistyöllä asiakkaan parasta ajatellen – ei keskinäiseen kilpailuun. Ideat jalostuvat yhdessä, jos ei aina timanteiksi, niin käyttökelpoisiksi työrukkasiksi kuitenkin. Asiakkaille ei sinänsä ole väliä, minkä niminen taho auttaa, kunhan tulee autetuksi – kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi. Toivon hyvän yhteistyömme jatkuvan myös vuonna 2021!

Tuulikki Hakala, Omaisneuvo-toiminta, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry