JAKSAA JAKSAA

Nainen pitää keppijumppaa, joka striimataan pöydällä olevalla tietokoneella.
Blogi -

Oskarinpuiston toimijatalon toimija Minna ohjaa virkistysjumppaa toimiston henkilökunnalle. Jumppa on kerran kuussa maanantaisin ja se pidetään etänä Teamsin välityksellä.

Miten jumppa lähti liikkeelle?

Olin vasta käynyt Vekkari -vertaisvetäjäkoulutuksen, se oli just loppunut se koulutus. Soitettiin Vennille toimistolle ja kysyttiin tarvitseeko toimistolla taukojumppaa. Ja tarvittiinhan sinne ja siitä se lähti liikkeelle. Halusin saada kokemusta ohjaamisesta ja miten se onnistuu. Ensin jumppaa oli kerran viikossa ja nyt jumpataan yhdessä kerran kuukaudessa.

Oon itse suunnitellut jumppaliikkeet ja valinnut musiikin. Musiikki on vähän menevämpää, se piristää ja virkistää, mutta ei ne meinaa pysyä rytmissä. Ne aina laiskottelee siellä, niitä pitää aina tsempata ”Jaksaa, jaksaa!” ja niitä pitää välillä komentaa. Käytän omaa konetta (iPad), jossa on Go Talk- ohjelma puheen tukena ohjeiden antamiseen: jaksaa jaksaa! Ohjaaminen tuntuu nyt helpommalta kuin alussa.

Tehtiin palautekysely keppijumpasta ja sain muutaman vastauksen kyselyyn. Jumppaa lyhennettiin, ei ne jaksanut niin pitkään. Nyt jumppa kestää noin 15 minuuttia. Musiikkia myös kehuttiin, kappaleet sopivat mainiosti jumpan taustalle. Palautteissa pyydettiin myös, että voisiko jumppavideon laittaa vaikka YouTubeen? Sitä ei ole vielä tehty, pitää miettiä välillä.

Oon ohjannut jumppaa myös Haksulan toimijatalon porukalle ja Oskarinpuiston työkavereille. Jumppa auttaa jaksamaan töissä, se virkistää ja vähän auttaa verenkiertoon. Ohjaamisen kautta oon saanut uusia tuttavuuksia ja se on rohkaissut mua, eikä mua jännitä enää niin paljon. Meinaan jatkaa sitä Virkitysjumpan vetämistä.

Suosittelen kaikille Virkistysjumppaa, se auttaa väsymykseen.

Jumppaterveisin, Minna Oskarinpuiston toimijatalosta