Haksulan retkihaaste

mies seisoo lumisessa metsässä
Blogi -

Haksulan toimijatalon toimijat ja ohjaajat aloittivat retkihaasteen 2021 tammikuussa, #52retkeävuodessa #retkihaaste2021 blogin innoittamina. Tavoitteena oli retkeillä rennolla mielellä eri vuodenaikoina, erilaisissa ympäristöissä. Retkien ideointia helpotti blogista tulostettava retkilista, mistä löytyi ideat 52 retkeen. Listasta löytyi helposti toteutettavia ja monipuolisia retki-ideoita. Tällä hetkellä retkiä on toteutettu 27/52 ja toimijoiden palautteet ovat olleet positiivisia.

Oli kivoja retkiä, tehtiin erilaisia retkiä kaupunkiluontoon ja kansallispuistoon. Roskienkerääminen retkellä oli kivaa, luonnon tarkkailua ja yksityiskohtien bongailua!

Toimijoiden mielestä aamupäivällä toteutetut retket olivat toimivampia, retkieväät mieluisia ja kaikkien mielestä ehdottomasti lisää retkeilyä jatkossakin.

Retkiltä otettuja valokuvia katseltiin mediaryhmässä porukalla, sekä muisteltiin missä kaikkialla sitä onkaan tullut käytyä ja olihan niitä kertynyt aikamoinen määrä.

Tässä muutama retkikohde:

  • Vuosaaren Aurinkolahti, missä lisäjännitystä toi pyörätuolin juuttuminen rantahiekkaan.
  • Roihuvuoren puistoalue, missä oli mm. hieno kallio ja mukava penkki missä istuskella.
  • Sipoonkorpi, missä osa reitistä on esteetön, kauniita maisemia, kivoja taukopaikkoja ja grillausmahdollisuus.
  • Haagan Alppiruusupuisto, missä paljon kauniita kukkia.
  • Tuomarinkylän kartanoalue, missä pääsi silittämään hevosta ja ihailemaan kaunista miljöötä.
  • Halloweenin aikaan kävimme Oskarinpuiston toimijatalon toteuttamassa kummitusmetsässä, mikä oli hieno ja jännittävä.
  • Haksulan toimijatalon lähellä on Hakunilan kartano, mikä on kaunis ympäristöineen ja kiva retkikohde.
  • Pienen kävelymatkan päässä on myös hevostalli, missä voi ihailla hevosia ja keväisin aitaukseen tuodaan myös lampaita, joita olemme käyneet seurailemassa.
  • Olemme yhdistäneet retkeilyyn myös kuntoilun ulkokuntosaleilla luonnon ihmeiden seuraamisen lisäksi.

Kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa iloinen mies istuu rannalla pyörätuolissa. Keskimmäisessä kuvassa kaksi naista viettää aikaa viileällä rannalla. Kolmannessa kuvassa mies jumppaa ulkokuntosalilla.

Kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa on kartano. Keskimmäisessä kuvassa nainen hymyilee alppiruusupuistossa. Kolmannessa kuvassa ihminen katsoo hevosia.

Kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa ihminen seisoo lumisessa metsässä. Toisessa kuvassa kaksi ihmistä kävelee pitkospuilla. Kolmannessa kuvassa hymyilevä mies kurkkaa puun takaa.

 

Haluatko osallistua haasteeseen? Tutustu blogiin: https://retkihaaste.wordpress.com/retkihaasteet-2017-2021/