Vekkarin vapaaehtoistoiminta täytti 10 vuotta

Kahdeksan ihmistä juhlimassa Helsingin työväentalolla.
Blogi -

Voiko ihminen toimia vapaaehtoisena, vaikka hänellä olisi tuen tarve? Tietysti voi!  

Kymmenen vuotta sitten ajatus oli vielä monelle uusi. Kun Vekkari aloitti vuonna 2012 toimintansa, esimerkkejä tuetusta vapaaehtoistoiminnasta etsittiin ulkomailta.   
Nykyään tilanne on toinen: tänä vuonna Suomessa on useita hankkeita, joissa kehitetään vapaaehtoistoimintaa useammille saavutettavaksi. Monet järjestöt ovat huomanneet, että vapaaehtoisten kanssa keskustelemalla löytyy ratkaisuja, joilla järjestöt voivat helpottaa toimintaan osallistumista. Saavutettavuus ei välttämättä ole monimutkainen asia.  

Vapaaehtoiset ovat olleet alusta asti mukana suunnittelemassa Vekkarin toimintaa. Kymmenessä vuodessa moni asia on muuttunut, mutta periaatteet ovat edelleen samat: kokeillaan uutta ja mietitään yhdessä, miten ideat saadaan toteutettua.

Vapaaehtoiset juhlistivat Vekkarin juhlavuotta 23.4. Helsingissä. Pitkäaikaiset vapaaehtoiset Jari Nordström ja Henrik Särkkä toimivat tapahtumassa valokuvaajina. 

Vekkarin juhlat oli hyvät. Hyvällä tarkoitan sitä, että ihmiset olivat onnellisia ja iloisia. Juhlaväki kävi ensin katsomassa Tunneteatterin esityksen ja siitä siirryttiin varsinaiseen juhlatunnelmaan. Oli kiva tavata Vekkarin alkuperäisiä työntekijöitä, Tiina (Herttuainen) ja Satu (Timperi) olivat paikalla, kommentoi Jari Nordström.

Kehitysvammatuki 57 ry:n toiminnanjohtaja kiitti vapaaehtoisia puheessaan. Puhe oli hyvä ja herkkä, kuvaili Jari. Henrik kommentoi, että juhlassa oli mukava tunnelma. Hän toivottaa uudet vapaaehtoiset tervetulleeksi Vekkariin.  

Seuraava vapaaehtoisten koulutus järjestetään syyskuussa 2022. Vapaaehtoistoiminnan kuulumisia voi seurata yhdistyksen nettisivuilta ja Vekkarin Facebook-sivulta.

Kannattaa tulla mukaan! -Henrik Särkkä

Tunneteatteri esiintyy Työväentalon lavalla.

Kuva: Henrik Särkkä

Tekstin kansikuva: Jari Nordström