Ahvenanmaan matkaajat

Bomarsundin linnoitus ja ihmisiä
Blogi -

Oli kesäkuinen aamu ja kello oli juuri tullut viisi, kun pakkasimme tavarat ja innokkaat retkeilijät autoon. Ajoimme kahvin voimin Turkuun, josta otimme laivan kohti Ahvenanmaata. Saavuimme iltapäivällä määränpäähän ja suuntasimme nokan kohti Godbytä, josta olimme vuokranneet mökin. Matkalla hoidimme kauppareissun ja väsyneet retkeilijät saivat täydentää herkkuvarastonsa. Mökille saavuttuamme jaoimme huoneet ja rupesimme saunanlämmitykseen, ja grillikin ehdittiin laittaa kuumaksi ennen nukkumaanmenoa. 

mökki ja auto

Käytimme koko tiistaipäivän saaren tutkimiseen. Sateisesta säästä huolimatta Kata käveli koko Bomarsundin linnanrauniot läpi ja saapui takaisin kengät ja vaatteet märkänä. Kastelholman linnoitus taas vei retkeilijät suoraan keskiajalle. Oli helppo nähdä itsensä ritareiden ja hevosvankkureiden keskellä. Lopuksi kävimme vielä tutustumassa Ahvenanmaan merenkulkumuseoon, jossa sai kokeilla, kuinka vaikeaa on saada iso laiva ulos satamasta simulaattorin avulla. Palattuamme takaisin mökille, oli taas aika lämmittää sauna ja laittaa grilli kuumaksi, josta oli koko päivä unelmoitu.

Kastelholman linna

Seuraavana päivänä oli Oton ja Katan suunnitelmana mennä katsomaan Torsholman näköalatornista maisemia. Valitettavasti torni oli kiinni, joten tornin juurelta otettiin muutamat kuvat muistoksi ja loput matkalaisista haettiin mökiltä mukaan. Lähdimme koko porukka takaisin Maarianhaminaan katsomaan maailmankuulua kauppalaiva Pommernia, joka on museona aivan sataman vieressä. Laivalla pyörittyämme olikin jo aika tutustua Ahvenanmaan kansallisherkkuun eli ahvenanmaalaisten pannukakkuun. Se olikin muuten hyvää! Teimme vielä pienen pyörähdyksen ostoskeskuksessa, koska Kata halusi juhlistaa kiekkoleijonien kultamitalia lasillisilla kuohuvaa. Viimeistä iltaa vietimmekin kilistellen ja kuten varmasti arvata saattaa, lämpeni myös sauna ja grilli.

neljä ihmistä museossa

Viimeiseen aamuun herättyämme aloitimmekin jo tavaroiden pakkaamisen ja mökin siivoamisen, joka tuntui kaikista hieman haikealta, mutta siivouksen lomassa sovittiin, ettei reissu jäisi viimeiseksi. 

Alkoi loputtomalta tuntuva kotimatka, jota mukavasti auttoi laivalla nautittu buffet, jossa kaikki saivat vetää napansa niin täyteen, että loppumatka olikin autossa hiljainen ja raukea tunnelma.

neljä iloista ihmistä pöydän ympärillä

Auto kaartoi Kankurinkulman pihaan klo 22 ja autosta kuoriutui väsynyt, mutta onnellinen retkikunta. Tavaroita sisään kantaessa vielä sovittiin, että ensi kesän reissusta tulee ainakin yhtä hyvä, ellei parempi.

 

Mukavaa loppukesää toivottaen alakerran retkikunta: Kata, Harri, Sonja, Tea, Otto ja Henna