Mervin ja Tarmon matkakertomus, kesämatka Oulun seudulle 13.-18.8.2018

Blogi -

Lähdimme kauniina kesäaamuna bussilla kohti Viitasaarta. Bussissa oli iloinen tunnelma.

Ensimmäisen yön vietimme hotelli Pihkurissa kauniin Keitele-järven rannalla.

Matkan varrella pysähtelimme tarpeen mukaan monessa taukopaikassa. Yksi sellainen taukopaikka oli näkemisen arvoinen ja erilainen Vaskikello Pyhäsalmessa. Näimme ainutlaatuisen kello kokoelman, jossa kirkon kellot kumajavat. 

Mieleemme jäi erityisesti toinen taukopaikka Uljuan kahvila Pulkkilassa Ouluntien varrella. Kahvila tarjosi meille parhaat lettukahvit. Taukopaikalta pääsee portaita pitkin ylös tutustumaan tekojärven maisemiin.

Kolme seuraavaa yötä vietimme kylpylähotelli Edenissä Oulussa. Eden sijaitsee meren rannalla Nallikarin matkailualueella. Saimme rentoutua kylpylän altaissa ja illalla ihailla auringon laskua.

Vierailimme tiedekeskus Tietomaassa, joka on yksi tunnetuimmista Suomen nähtävyyksistä Oulussa. Tietomaa tunnetaan 45 metriä korkeasta tornistaan, josta avautuu upea näkymä yli Oulun kaupungin.

Oulun maamerkki on Oulun kauppatorilla seisova pronssinen Toripolliisi-patsas. Toripoliisien tehtävä oli valvoa alueen ja torin kuria ja järjestystä.

Teimme retken lautalla Hailuotoon. Tutustuimme vanhan luotsiaseman miljööseen. Kävimme Hailuodon emutarhalla. Se on mielenkiintoinen käyntikohde. Tarhalla on sekä isoja lintuja että poikasia. Emutarhalta saa emuöljyä, joka auttaa lähes vaivaan kuin vaivaan.

Kävimme myös vanhassa makasiinirakennuksessa Hailuodon panimossa, joka valmistaa saksalaistyylisiä luomuoluita. Saimme maistella oluen eri laatuja.

Kävimme ihailemassa Kiimingin kaupunginosassa, Koitelinkosken koskialuetta. Koitelinkoski tunnetaan nykyään matkailullisena valttina kauniin luonnon, saarten ja siltojen ansiosta.

Paluumatkalla vierailimme Lapinlahdella taidemuseo Eemilissä. Saimme tutustua kuvanveistäjä Emil Halosen monipuoliseen tuotantoon. Myös taidemaalarin Leena Luostarisen nuoruuden tuotanto oli tutustumisen arvoinen.

Matkamme viimeisen yön vietimme Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa. Illan päätteeksi saimme pyörähdellä Taikakuu-yhtyeen tahdissa. Saimme myös laulaa karaokea. Ilta oli mukava ja ikimuistoinen.

Kohti Helsinkiä ajaessamme kävimme vielä Varkaudessa tutustumassa Mekaanisen musiikinmuseoon. Se on Varkauden ykkösnähtävyys ja toimii sisulla ja sydämellä rakkaudesta asiakkaisiin, musiikkiin ja mekaanisiin instrumentteihin. Siellä on esillä posetiiveja, soittorasioita, automaatti pianoja, viuluja ja haitareita. Kaikki soittimet soittavat mahtavaa musiikkia ilman soittajaa. Nautimme vanhan ajan mekaanisesta musiikista ja ainutlaatuisista laitteista. Musiikki oli mahtavaa ja heittäydyimme tanssin pyörteisiin.

Nautimme matkastamme. Oli mukava nähdä entisiä tuttuja ja tutustua muihin uusiin matkaseuralaisiin.

Kiitos, että saimme olla mukana ja nähdä kaunista ja kesäistä Suomen luontoa.

 

Mervi ja Tarmo