Talven taikaa -taideleiri

Blogi -

Talven taikaa taideleiriä vietettiin hiihtolomaviikolla 18.-22.2. Helsingin taidemuseo HAM:ssa. Leirille osallistui kuusi innokasta ja iloista hiihtolomaa viettävää nuorta. Leiriläisten lisäksi leirille osallistui innokkaita ohjaajia sekä vertaisohjaajia.

 

Leiri alkoi maanantaina innostuneissa tunnelmissa, kun leiriläiset saapuivat HAM taidemuseoon. Ensiksi tutustuimme toisiimme sekä HAM:n tiloihin. Kiersimme ympäri tiloja ja näimme toinen toistaan upeampia taideteoksia. Kierroksemme päättyi Tove galleriaan, jossa meitä odotti jättiyllätys ja saimme nähdä muumipeikon ihkaelävänä.  Muumilla oli meille viesti, jossa hän toivotti meille ihanaa leiriviikkoa ja kertoi antavansa meille tehtäviä pitkin leiriviikkoa. Jäimmekin tohkeissamme pohtimaan mitä nämä muumin tuomat tehtävät voisivat olla.

Muumi toikin meille uuden viestin heti seuraava päivänä, jossa luki näin:

”On seuraavan tehtävän aika

ennen kuin katoaa talven taika.

Oottekos piirtäneet muumia

siinä on aikalailla duunia.

Tänään piirretään muumista kuva

ja nyt teillä on siihen lupa.”

 

Muumin innoittamana otimme kynät käteen ja aloimme pikapiirtämään muumia. Muumi toimi meillä mallina koko tehtävän ajan, poseeraten muun muassa siivoten harjan kanssa ja kirjaa lukien.  Muumin vierailu ilahdutti meitä kovin jälleen kerran.

Muumin antamien tehtävien lisäksi teimme leirillä taidetta monin eri menetelmin.  Viikon aikana ehdimme tehdä leiripaidat, askarella koruja ja maalata musiikin tahtiin akryylimaaleilla. Yhtenä päivänä teemana oli valokuvaus ja aamupäivällä rakensimme studion, jossa otimme kuvia. Päädyimme rakentamaan studiomme viidakkoteemaan, laitoimme taustalle keltaisen kankaan, jonka koristelimme viidakkotyylisesti kasveilla ja kukilla. Kun studio valmistui, oli kuvien ottamisen vuoro. Jokainen sai pohtia, miten haluaa tulla nähdyksi kuvassa ja kuvissa esiintyikin niin nauravaisia neitoja kuin rohkeita supermiehiä. Kuvien ottamisen jälkeen askartelimme tietenkin valokuvakehykset ottamillemme kuville.    

Leirin viimeinen päivä alkoi juhlavasti muumin vierailulla ja loppui taidenäyttelyyn, jossa esillä oli meidän tekemiämme upeita taideteoksia! Oli hieno päätös viikolle päästä esittelemään upeita teoksiamme läheisillemme ja muille kutsuvieraille, sekä tietysti nauttia niistä itse.

”Tänään on juhlan aika

ja tähän loppuu talven taika.

Vielä yhden korun teemme

ja näyttelyn avaamme.

Minun on aika lähteä

ja seurattava pyrstötähteä.”

Leiriviikko kokonaisuudessaan oli täynnä iloa ja naurua sekä ystävien kanssa olemista. Taiteilujen lisäksi viikkomme sisälsi paljon herkullista ruokaa ja rauhoittavia rentoutushetkiä sekä ennen kaikkea yhdessä olemista ja tekemistä. Parempaa tapaa viettää lomaviikkoa ei heti tule mieleen.

 

Leiristä kiittäen

Ohjaajat ja vertaisohjaajat

 

Jutun on kirjoittanut leiriohjaajaja Emmi Hiisilä