Elämää Myllykaaressa poikkeusaikana

Blogi -

Myllykaaressa asuu yhdeksän aktiivista asukasta, joiden arki on muuttunut koronaepidemian vuoksi. Työpaikat, koulut ja päiväaikainen toiminta ovat kiinni sekä vapaa-ajan menot peruttu. Elämä on viime viikot pyörinyt kotioloissa. Tekemistä on järjestetty kotiin ja lähiympäristöön. Mitä ajatuksia tämä herättää asukkaissa ja mitä he odottavat, kun normaali arki alkaa.

”Keksin helposti tekemistä kotona. Luen lehtiä, kuuntelen musiikkia ja kirjoitan. Olisi ihana päästä tanssikerhoon, vanhempien mökille ja kirjastoon. Vallilan työpisteellä työt odottavat ”, kertoo Meri Kuronen.

Diakoniaopistolla opiskeleva Salli Pulliainen löytää kotona olosta positiivisia asioita. Hän opiskelee monen opiskelijan tavoin etänä. ”Kotona on hauskaa. Piirrän, katson elokuvia, ulkoilen ja pelaan pelejä ohjaajan ja muiden asukkaiden kanssa”, kertoo Salli. ”Taidekerhon jatkumista odotan.”

Aktiivisena vaparina Kehitysvammatuki 57 ry:llä toimivan eläkeläisen Ahti Laurénin arki on muuttunut paljon ja moni mieluisa asia on peruuntunut.

”Olisin ollut maaliskuussa teinidiskossa ovivahtina ja harmittaa, kun en päässyt. En oikein keksi tekemistä. Aika on mennyt telkkarin ja radion parissa. Olen ulkoillut, etten tule mökkihöperöksi. Odotan, että tavallinen arki alkaa ja koronapandemia loppuu ”, Ahti kiteyttää.

Vallilan työpisteellä toimivan Taru Hytösen arki on myös muuttunut. ”Olen saanut ajan kulumaan. Olen desinfioinut ovenkahvoja päivittäin ja se tuntuu tärkeältä työltä. On kiva, että minuun luotetaan ja saan auttaa”, Taru kertoo.  ”Toivon Ystävätuvan jatkuvan pian. Oli kiva osallistua Ystikselle tietokoneella. Haluaisin päästä vesijumppaan, mutta nyt ei pääse”, harmittelee Taru. ”Olen lenkkeillyt päivittäin.”

Eläkeläisen Lise Lindholmin arkeen vaikuttaa eniten harrastusten peruuntuminen. ”Ei pääse eläkeläiskerhoon. Olisi kiva mennä uimaan, mutta uimahalli on kiinni”, harmittelee Lise. ”Käyn lenkillä puutarhassa katsomassa kukkia.”

Myllykaaren väki toivottaa aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.

Ohjaaja Aino Raike haastatteli asukkaita juttua varten