Kiitos ohjaajille

Puheenjohtaja Sari Sepponen
Blogi -

Korona-epidemia on hiljalleen taittumassa, ja yhteiskunta on avautumassa varovasti normaaleihin toimintoihin. Tauti vaanii meitä vielä, mutta kiitän jo tässä vaiheessa teitä kaikkia, lujilla ollutta henkilökuntaa. Olette tehneet työnne vaikeissa olosuhteissa. Valtiovalta ja oma työnantaja ovat säädelleet päivittäistä toimintaanne uudella tavalla. Vakavan sairauden uhka on ollut ajatuksissanne viikkokausia.

On teidän ansiotanne, että virus on saatu pysymään kotiyhteisöjen ja toimijatalojen ulkopuolella. Olette kantaneet vastuunne esimerkillisesti ja huolellisesti. Arvaan, että uusi tilanne lisäsi stressiä ja työn raskautta. Arvostan sitä, että olette kyenneet pysymään rauhallisina ja olette osanneet suhtautua tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella. En uskalla edes kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos olisitte toimineet toisin.

Työ ja harrastukset keskeytyivät maaliskuussa, kaikki normaali toiminta loppui. Te ohjaajat yrititte helpottaa monin tavoin asukkaiden ja heidän omaistensa kaipuuta toistensa luokse. Me vanhemmat saatoimme tavata lapsiamme vain ulkona, turvallisen etäisyyden päässä. Onneksi käytössä on ollut puhelin, skype, whatsapp, teams ja muut viestittelykeinot. Te olette auttaneet yhteyksien pitämisessä, kun asukkaan omat taidot eivät ole riittäneet. Opitte ehkä itsekin uusia viestittelytapoja.

Keksitte uusia tapoja ajankuluksi, ja nettimaailma avautui monelle asukkaalle. Teitte pieniä retkiä turvallisesti, omalla porukalla. Kioskin perustaminen omaan kotiyhteisöön oli hauska idea, ja kauppa-asiatkin on hoidettu asukkaiden toiveiden mukaisesti. Kotiyhteisön väki teki puutarhatöitäkin.

Arvostan suuresti teidän, ohjaajien, vastuullisuutta. Olette tietämäni mukaan välttäneet julkisten liikennevälineiden käyttämistä. Töihin on kuljettu mahdollisuuksien mukaan kimppakyydeillä ja polkupyörillä. Pienenkin flunssan ilmaantuessa on ymmärretty jäädä sairaslomalle.

Lämpimät kiitokset siis teille kaikille, jotka loitte kotiyhteisöissä ja toimijataloissa turvalliset olosuhteet perheenjäsenillemme. Emme toivo, että epidemian toista aaltoa nähdään, mutta jos niin käy, sitten osataan turvalliset toimintatavat. Ne on nyt harjoiteltu.

Hyvää ja rentouttavaa kesää!

 

Sari Sepponen

puheenjohtaja