​​Monipuolista ohjelmaa mediaklubilla

Blogi -

Kehitysvammatuki 57:n mediaklubilla käydään yhdessä läpi tuoreimpia uutisia ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Siellä tutustutaan myös mediaan liittyviin aiheisiin monipuolisesti ja tehdään retkiä. Kerholaiset pääsevät vaikuttamaan mediaklubin ohjelmaan. Mediaklubi kokoontuu joka toinen maanantai Ystävätuvalla.

Syyskaudella pidettiin digityöpaja, jossa opeteltiin käyttämään erilaisia sovelluksia, kuten Garageband, WhatsApp ja Skype. Syksyn kohokohta oli vierailu Päivälehden museoon. Kerholaisille museosta jäivät mieleen erityisesti digiarkistosta löydetyt uutiset Olof Palmen murhasta ja Dianan kuolemasta, sekä Kari Suomalaisen pilapiirrokset. Myös museon vanhat painokoneet olivat kerholaisten mielestä mielenkiintoisia. 

 -     Yhdessäolo ja vierailu Päivälehden museoon oli parasta, muisteli Rainer Korhonen mediaklubin syksyä.

Kevätkauden ohjelmassa on mm. vierailu keskustakirjasto Oodiin. Vetäjä Jouni Viitala tulee myös kertomaan työstään toimittajana, miten erilaisia lehtijuttuja tehdään ja miten toimii lehden toimitus. 

Kevään suunnitelmissa on myös yhteistyötä Kehitysvammatuki 57:n Selkeästi meille -hankkeen kanssa. Selkeästi meille tutkii esimerkiksi eri verkkopalvelujen saavutettavuutta ja selkeyttä. Tarkoitus on ryhmän kanssa testata erilaisia verkkopalveluja; miten helppoa kehitysvammaisen ihmisen on niitä käyttää. 

Mediaklubin ryhmä on ollut pienehkö, joten kevätkaudelle on vielä tilaa uusille osallistujille. Jos haluat mukaan toimintaan ota yhteyttä Kehitysvammatuki 57:n Severiina Winqvistiin: severiina.winqvist@kvtuki57.fi tai 040 835 0395.