Helsingin kaupungin nuorten kesätyöhaku starttaa!

Helsingin kaupungin nuorille suunnattuja kesätyöpaikkoja voivat hakea 16-29-vuotiaat nuoret, jotka ovat suorittaneet peruskoulun ennen kesää.

Piirroskuva lokeista roskapöntön ympärillä, sekä kahdesta nuoresta, jotka kuuntelevat kuulokkeilla samaa musiikkia.

Kaupunki järjestää rekrytointitapahtuman

Aika: Keskiviikkona 7.2.2024 kello 12.00-15.00
Paikka: Tapahtumatori, kaupungintalon ala-aula, Pohjoisesplanadi 11-13.
Lisätiedot: Outi Kortelainen, HR Trainee, Helsingin kaupunki. outi.kortelainen@hel.fi

Helsingin kaupunki järjestää nuorille kesätyönhakijoille kesärekrytointitapahtuman, jossa kerrotaan avoimista tehtävistä ja tutustutaan kesätyöpaikkojen hakemiseen. Tapahtuma on tarkoitettu 16- ja 17-vuotta kalenterivuoden aikana täyttäville nuorille, sekä 16-29-vuotiaille nuorille, joilla on tuen tarpeita työllistymisessä. Tapahtuman tilat ovat esteettömät.

Ohjelma
11.45 Ovet aukeavat
12.00 Tapahtuma alkaa
12.05 Pormestari Juhana Vartiaisen tervehdys nuorille.
12.10 Kokemuksia kaupungin kesätöistä Vastuullinen kesäduuni -videolla
12.15 Ständitori ja toiminnallista ohjelmaa
13.30 Runoryhmä Vanamo esiintyy
13.45 Ständitori ja toiminnallista ohjelmaa
15.00 Tapahtuma päättyy

Jos haluat osallistua vain osaan tapahtumasta, hyviä saapumisaikoja ovat vapaan kiertelyn hetket klo 12.15-13.30 sekä klo 13.45 eteenpäin. Toiminnallista ohjelmaa varten on hyvä ottaa mukaan oma älylaite.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan verkossa täytettävällä lomakkeella 29.1. mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Siirry ilmoittautumislomakkeeseen tästä linkistä (Linkki vie Google forms-lomakkeeseen).

Kesätyötehtävissä on erilaisia mukautusmahdollisuuksia

Kaupunki tarjoaa työhönvalmennusta kesätyöntekijöille, joilla on tuen tarpeita työllistymisessä. Räätälöidyissä työtehtävissä työtä voidaan muokata nuoren osaamisen ja fyysisen toimintakyvyn mukaiseksi. Osa työtiloista on esteettömiä. Päivittäistä työaikaa on tarvittaessa mahdollista lyhentää.

Mukautuksista kerrotaan rekrytointi-ilmoituksissa.

Kesäseteli helpottaa kesätyöpaikan saamisessa

Kesäseteli on nuorten, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke. Kesäseteli helpottaa sinua kesätyöpaikan saamisessa. Kesätyön vähimmäisvaatimuksena on 60 tunnin työaika ja vähintään 500 euron palkka, ellei alan työehtosopimus edellytä korkeampaa palkkaa. Kesäseteli on henkilökohtainen ja voimassa vain kerran yhden vuoden aikana.

Lukuvuonna 2023-24 kesäseteliä voivat hakea kaikki helsinkiläiset 9-luokkalaiset ja TUVA-luokkalaiset (alle 18v). Kaikki seteliin oikeutetut hakijat saavat setelin.

Kesäseteliä haetaan itse sähköisellä hakulomakkeella, joka avautuu 14.2. Lomakkeeseen kirjoitetaan omat henkilötiedot. Tarvitset myös sähköpostiosoitteen, johon lähetetään vahvistusviesti. Sinun tulee vastata vahvistukseen 12 tunnin kuluessa, jonka jälkeen kesäseteli aktivoituu.

Lisätietoa kesäsetelistä löydät Nuorten Helsinki -sivuilta, osoitteessa:  https://nuorten.helsinki/opiskelu-ja-tyo/kesaseteli/