Perheilta PERUTTU

  • Aika: 15.9.2017 17:00 - 20:00
  • Paikka: Ystävätupa, Läntinen Brahenkatu 2, 4.krs, 00510 Helsinki

Kaipaatko helpotusta ja tukea kehitysvammaisen lapsen haasteelliseen käyttäytymiseen?

Syyskuun perheiltaan on tulossa Varpu Tyyskä-Korhonen Rinnekodista kertomaan Hetki-projektista. Hetki-projektin ryhmät pohjaavat Vanhempana vahvemmaksi -menetelmään, jota kehitetään soveltuvaksi kehitysvammaisuuden mukanaan tuomiin erityishaasteisiin. Hanke toteutuu 2017-2019 aikana ja sen rahoittaa STEA. Hanketta toteutetaan yhteistyössä kuntien ja vaativan erityisen tuen tutkimusryhmän kanssa. Ryhmät ovat osa Hetki -tutkimushanketta, jonka tarkoituksena on kehittää toimintamalli kehitysvammaisten lasten perheiden voimaantumisen tukemiseksi.

Hetki-projektissa vanhempi pääsee vertaisessa seurassa keskustelemaan tästä tärkeästä ja arkea kuormittavasta aiheesta ja hakemaan siihen uusia näkökulmia ja työkaluja. Innostu mukaan, tule kysymään ja kuuntelemaan lisää! Lapsille on samaan aikaan Ystävätuvan puolella omaa tekemistä osaavien hoitajien kanssa. Lastenhoidossa otetaan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioon. Perheiltaan voi tulla koko perhe tai osa perheestä, mistä päib Helsinkiä tahansa.

Lapset ovat hoitajien vastuulla, jonka vuoksi perheiltaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumiset edellisen viikon torstaihin mennessä Katjalle p. 040 522 2138 tai sähköpostitse katja.riikonen@kvtuki57.fi. Mukaan mahtuu rajallinen määrä lapsia, olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautumisajan mentyä umpeen.

TERVETULOA!

Hetki-projektista:

Hetki -ryhmä on kehitysvammaisten lasten vanhemmille suunnattu voimavaralähtöinen vertaisryhmä. Ryhmä on suunnattu lapsen haasteellisesta käyttäytymisestä kuormittuneille perheille.

Ryhmän tavoitteena on lapsen ongelmakäyttäytymisen väheneminen lapsen ja vanhemman myönteisen vuorovaikutuksen kautta sekä vanhempien voimavarojen lisääntyminen. Ryhmässä käsitellään stressiä aiheuttavia asioita lapsen käyttäytymiseen liittyen ja pohditaan, miten omaa jaksamistaan vanhempana voisi edesauttaa. Tarkoituksena on käydä läpi myönteisiä tapoja lapsen tarpeisiin vastaamiseen erilaisia kommunikaatiokeinoja käyttäen. Ryhmäkertojen teemoja ovat muun muassa omien tunteiden hallinta, rajojen asettaminen ja hyvän huomaaminen lapsessa.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, kahden viikon välein. Osallistumiseen sisältyy lisäksi alkutapaaminen perheen kotona sekä loppuhaastattelu. Ryhmään mahtuu kuusi perhettä. (Tapaamiset järjestetään keskiviikkoiltaisin Norio-keskuksessa, kellonaika tarkentuu myöhemmin.) Ryhmä on tarkoitettu vain vanhemmille ja molemmat vanhemmat ovat tervetulleita. Tarvittaessa lapsille järjestetään hoito Rinnekodin lastenhoitajien toimesta. Odotamme osallistujilta sitoutumista jokaiselle ryhmäkerralle. Ryhmä on maksuton. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 31.8.2017 mennessä varpu.tyyska-korhonen@rinnekoti.fi.