Vapaa-ajan ryhmätoimintaan osallistuminen edellyttää kasvomaskin käyttöä

Uutiset -

Koronavirustilanne Suomessa lähestyy leviämisvaihetta, jonka takia tarkennamme aikaisemmin annettuja järjestötoiminnan turvallisuusohjeita. Koronavirus leviää ensisijaisesti pisaratartuntana, kun ihminen puhuu, yskii tai aivastaa.  Kasvomaskin käyttäminen estää pisaratartuntoja ja niiden antama suoja on hyvä, mikäli kaikki niitä käyttävät.

Voit osallistua Kehitysvammatuki 57:n kerhoihin ja muuhun ryhmätoimintaan vain, mikäli käytät kasvomaskia, peset käsiäsi ja käytät käsihuuhdetta. Myös avustajien ja muiden saattajien pitää käyttää maskia tiloissa, joissa toteutamme toimintaa. Annamme kasvomaskin saapuessasi paikan päälle ja tiloissa on saatavilla käsihuuhdetta.

Kehitysvammatuki 57 ry:n toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, jonka takia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kasvomaskin käyttäminen toiminnassamme ei ole suositus, vaan toimintaan osallistumisen edellytys. Vain liikuntakerhoissa, riittävien turvavälien niin salliessa, saatetaan poiketa ohjeistuksesta.

Ymmärrämme, että kaikki eivät voi käyttää kasvomaskia terveydellisistä tai muista syistä. Tämän takia pyrimme käynnistämään korvaavaa toimintaa verkon kautta mahdollisimman pian. Yleisen turvallisuuden takia tiukennetut turvallisuusohjeet ja niiden noudattaminen ovat ehdottoman tärkeitä asioita. Tästä huolimatta osallistuessasi toimintaamme olet tietoinen siitä, että virukselle altistuminen voi olla kasvomaskeista ja muista hygieniatoimista huolimatta mahdollista.

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä ja teemme päivittäin arvion siitä, vaatiiko tilanne lisää muutoksia toiminnassamme.

Ystävällisin terveisin Nina Korventaival, p. 040 835 3763