Vekkarin Pyry ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi

Uutiset -

Vekkarin vapaaehtoinen Pyry Haukkavaara on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen 2021 -palkinnon saajaksi. Kansalaisareena järjestää joka vuosi äänestyksen, jolla valitaan Vuoden vapaaehtoinen.

Pyry valmistui vertaisvetäjäksi vuonna 2019. Sen jälkeen hän on toiminut vapaaehtoisena vertaisvetäjänä Taide tutuksi -kerhossa. Koronapandemian aikana Pyry on ottanut haltuun videon käytön ja verkkoympäristössä toimimisen. Pyry on opastanut Verkko-Ystiksen kävijöitä tutustumaan verkkogallerioiden taidekokoelmiin ja esitellyt heille monipuolisesti suomalaista kuvataidetta.

Pyry on rohkaissut vertaisvetäjänä kehitysvammaisia henkilöitä liikkumaan rohkeasti Helsingissä. Kun kerhot ja ryhmät olivat tauolla, Pyry teki videoita, joilla hän esitteli erilaisia maamerkkejä Helsingissä.

Kesällä 2021 toteutettiin ensimmäisen kerran Pyryn ideoima uudenlainen kerho nimeltä Patsaskerho: Helsinki tutuksi. Kerho kiersi Helsingin eri kaupunginosissa tutkailemassa ulkotilassa olevia taideteoksia ja erilaisia rakennuksia. Kerhossa katsottiin kaupunkia uusin silmin ja kiinnitettiin huomiota sellaisiin yksityiskohtiin, jotka saattavat jäädä huomaamatta.

Pyryn vapaaehtoistoiminta on avannut osallistujille uusia näkymiä kuvataiteen maailmaan ja tehnyt kotikaupunkiin tutustumisesta elämyksellistä ja saavutettavaa. Pyryllä on kyky kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja ja luoda uutta. Hän osaa käyttää monipuolisia tietojaan niin, että ne avaavat uusia osallistumisen mahdollisuuksia muille.

Pyryn kanssa on tehnyt tiivistä yhteistyötä taustavapari Minna Lindgren. Minna on visionääri, joka kuuntelee herkällä korvalla uusia ideoita ja kannustaa muita uskomaan kykyihinsä.

Tutustu Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen 2021 -äänestyksen ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi!