Me Itse -ryhmä! Mihin nettisivuihin teidän ryhmänne haluaa vaikuttaa?

Kolme piirrettyä hahmoa iloisen näköisenä kädet ylhäällä. Tietokoneen näytöllä lukee teksti: selkeä.
Uutiset -

Oletteko törmänneet nettisivuihin, joita on vaikea käyttää? Sivuilla on vaikeita sanoja tai liikaa tekstiä? Oulun, Turun, Helsingin, Pohjois-Karjalan, Kauhajoen ja Vantaan Me Itse -ryhmät ovat. Ryhmät ovat myös vaikuttaneet nettisivuihin Selkeästi meille -hankkeen iskuryhmässä. Iskuryhmät ovat vaikuttaneet esimerkiksi eläintarhan, pankin, kirjaston ja sairaalan sivuihin. Olisiko nyt teidän ryhmänne vuoro? Nyt on viimeinen mahdollisuus hakea iskuryhmään! Muutetaan nettimaailma yhdessä helpommaksi!

Iskuryhmässä vaikutetaan ryhmälle tärkeisiin nettisivuihin ja opitaan digitaitoja!

Selkeästi meille -hankkeen iskuryhmissä tutkitaan ryhmälle tärkeitä nettisivuja. Jos iskuryhmään osallistujat kokevat, että sivuilla on jotain vaikeaa, niin tehdään isku! Isku voi olla palaute nettisivujen tekijöille, somejulkaisu, kirjoitus aiheesta tai jotain muuta. Usea ryhmä on myös tavannut nettisivujen tekijät. Nettisivut tulee olla helppokäyttöiset ja ymmärrettävät. On tärkeää, että netistä löytää itselle tarvittavan tiedon helposti ilman toisen ihmisen tukea. Kun nettisivujen tekijät saavat palautetta nettisivuistaan, voivat he tehdä niistä parempia.

Hakekaa mukaan Selkeästi meille -hankkeen iskuryhmään, niin pääsette vaikuttamaan nettisivuihin. Opitte uuden tavan vaikuttaa ja samalla harjoittelette uusia digitaitoja.

Viimeinen mahdollisuus hakea mukaan iskuryhmään

Vuonna 2022 järjestetään kaksi iskuryhmää. Toinen keväällä ja toinen syksyllä. Täyttäkää lomake ja hakekaa mukaan iskuryhmään. Pääsette täyttämään lomakkeen tästä linkistä. Linkki vie pois tältä sivustolta.

Hakekaa mukaan sunnuntaihin 27.3. mennessä. Ilmoitamme mukaan valituilta viimeistään torstaihin 31.3.2021. mennessä. Toivomme osallistujilta kokemusta netin käytöstä ja kiinnostusta vaikuttaa siihen, että nettiä on helpompi käyttää.

Sovitaan yhdessä miten ja milloin tavataan

Iskuryhmä kokoontuu noin viisi kertaa ja viimeisellä kerralla juhlitaan ryhmän vaikuttamistyötä. Työpajojen ajankohdat sovitaan yhdessä. Työpajat järjestetään joko kasvotusten tai etäyhteyden välityksellä tai niiden yhdistelmänä. Voitte valita aloitusajankohdan joko huhti-toukokuu tai elo-syyskuulle 2022. Tavoitteena on, että työpajoja järjestetään 2–4 kertaa kuukaudessa.

Voit lukea lisää iskuryhmätoiminnasta selkeästimeille.fi-sivulta tästä linkistä.

Taustatuen rooli iskuryhmän toiminnassa 

Taustatukihenkilön rooli on tärkeä. Ryhmä oppii uuden tavan vaikuttaa nettisivuihin ja toivomme, että ryhmä jatkaisi nettisivuihin vaikuttamista myös iskuryhmän jälkeenkin. Taustatuki pitää yhteyttä ryhmäläisiin ja hankkeen työntekijöihin. Lisäksi hän täyttää kyselyn ryhmän vaikuttamisesta ja myös loppukyselyn iskuryhmän päätyttyä.

Lisätietoa iskuryhmistä ja Selkeästi meille -hankkeesta

Kysy lisää hankkeen työntekijältä Satu Timperiltä. Satun puhelinnumero on 0449013213 ja sähköposti satu.timperi@kvtuki57.fi.

Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteinen hanke. Selkeästi meille -hankkeen toimintaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa. Löydät hankkeen sivut kirjoittamalla hakukenttään @selkeastimeille.
Lisätietoa hankkeesta: www.selkeästimeille.fi.