Hetkittäin -valmennus alkaa   

Ikääntynyt ihminen nauraa
Uutiset -

Hetkittäin -hankkeessa järjestetään valmennusta, jossa perehdytään kehitysvammaisen ihmisen ikääntymiseen ja muistisairauteen sekä saadaan tietoa aivoterveyden edistämisestä. Valmennus on suunnattu kehitysvammaisten ihmisten kotiyhteisöjen henkilökunnalle ja sen luennoitsijat ovat muisti- ja kehitysvamma-alan sekä multisensorisen lähestymistavan asiantuntijoita. 
  
Hetkittäin -valmennuksen tavoitteena on, että henkilökunta saa lisää keinoja tukea kehitysvammaisen ihmisen onnistunutta ikääntymistä. Kotiyhteisöjen ammattilaisille tarkoitetun valmennuksen tietoperustana on sosiokulttuurinen vanhustyö ja siinä hyödynnetään Miina Sillanpään Säätiön luomaa Keko-valmennuksen mallia. 
 
Valmennus on yhdeksän kuukauden mittainen. Valmennuksessa on kaksi luento- ja työpajasarjaa. Yhden luento- ja työpajan kesto kaksi tuntia. Ensimmäinen sarja sisältää muistisairauksiin, aivoterveyteen, tunnetarpeisiin ja aktiiviseen toimijuuteen liittyviä aiheita. Toinen sarja liittyy aisteihin ja muistiystävällisen arjen järjestämiseen kotiyhteisössä. Sarjojen välillä ja valmennuksen lopuksi on omaseurantajaksot. Ensimmäinen Hetkittäin -valmennus alkaa syyskuussa 2022 ja päättyy huhtikuussa 2023. 
  
Hetkittäin -valmennus on maksutonta ja se tapahtuu etänä. Valmennukseen ilmoittautuneen kotiyhteisön ohjaajien tulee osallistua kaikkiin kahdeksaan etätapaamiseen. 
    
Haemme syyskuussa 2022 alkavalle valmennusjaksolle kahta kotiyhteisöä. Hyötyisikö sinun ryhmäkotisi henkilökunta ajankohtaisesta muistitiedosta tai kaipaatteko uusia keinoja, joilla tukea ikääntyvää kehitysvammaista ihmistä elämään oman näköistä arkea? 

Hae valmennukseen viimeistään 8.8. tällä lomakkeella: 

https://link.webropol.com/s/hakemushetkittainvalmennus

 

Ota yhteyttä:

Maija Rimpiläinen
maija.rimpilainen(at)kvtuki57.fi
044 7406693