Haku Selkeästi meille -hankkeen kognitiivisen saavutettavuuden arviointiin on auki

Uutiset -

Selkeästi meille -hanke arvioi syksyn 2022 aikana kahden verkkopalvelun kognitiivista saavutettavuutta. Ensimmäinen hakuaika syksyllä tehtäviin arviointeihin päättyy 7.8. ja toinen hakuaika päättyy 18.9. Arviointeihin voivat hakea mukaan organisaatiot, jotka haluavat parantaa verkkopalvelunsa kognitiivista saavutettavuutta. Verkkopalvelu voi olla esimerkiksi verkkosivusto tai mobiilisovellus. Arviointi on maksuton.

Organisaatiot saavat arvioinnista tietoa ja vinkkejä verkkopalvelunsa ymmärrettävyyden ja helppokäyttöisyyden kehittämiseen. Arviointiprosessiin kuuluu testauksen ja arvioinnin lisäksi alku- ja lopputapaaminen. Tapaamiset voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai kasvotusten.

”Kognitiivinen saavutettavuus on tärkeää sen takia, että nettiä voivat käyttää kaikki ihmiset ja ettei kukaan jää yhteiskunnan ulkopuolelle”, saavutettavuustestaaja Heikki tiivistää.

Lisätietoja ja hakulomake Selkeästi meille -hankkeen verkkosivuilla, osoitteessa: https://www.selkeastimeille.fi/ajankohtaista/tiedotteet/viela-ehdit-hakea-kognitiivisen-saavutettavuuden-arviointiin/