Kehitysvammatuki 57 ry:n hallituksessa vapautuu paikkoja

Kuvassa Kehitysvammatuki 57 ry:n hallitus
Uutiset -

Kuvassa Kehitysvammatuki 57 ry:n hallituksen jäsenet Arto Hujanen, Minna Mattsson, Eeva Virkkunen, Sari Sepponen, Vesa Tiilikka ja Iiro Auterinen. Kuvasta puuttuu Päivi Heiskanen.

 

Yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 17.11.2022 päätetään hallituksen jäsenten määrästä ja valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Hallituksen jäsenen toimikausi on kolme vuotta, ja hänet voidaan valita kahdeksi peräkkäiseksi kaudeksi (yhteensä enintään kuusi vuotta).

Tänä vuonna kaksi hallituksen jäsentä on erovuorossa, joten mukaan toivotaan uusia hallitustyöskentelystä kiinnostuneita. 

Oletko harkinnut hallitukseen hakemista? Yhdistyksen puheenjohtaja Sari Sepponen kertoo, mitä hallitustyöskentely vaatii ja mitä se antaa.

Kuka olet?

Olen Sari Sepponen. Minulla on kaksi aikuista tytärtä, Sanna ja Jenni, jotka asuvat jo omillaan. Asun mieheni kanssa Oulunkylässä, ja olen ollut jo muutaman vuoden eläkkeellä. Olen lähtöisin Vaasasta, ja olen myös isoäiti. 

Olin Kehitysvammatuki 57 ry:n hallituksessa ensimmäisen kerran jo 80-luvulla, sitten pidin kiireisimpinä työvuosina taukoa. Päästyäni eläkkeelle minut valittiin vuonna 2016 jälleen yhdistyksen hallitukseen. 

Kuinka paljon aikaa ja millaista osaamista hallitustyöskentelyyn tarvitaan?

Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa, ja kokoukset kestävät parisen tuntia. Lisäksi on harvakseltaan hallituksen seminaareja ja koulutusta. Hallitustyöstä maksetaan kokouspalkkio. 

Kehitysvammaisen henkilön vanhemmuus opettaa paljon sellaista, mistä on hyötyä hallituksessa. Lisäksi tarvitaan avointa mieltä, harkintakykyä, halua paneutua asioihin ja sitoutumista hallitustyöskentelyyn sekä rohkeutta tiedostaa hallituksen jäsenen vastuu. Hallituksessa tehdään merkittäviäkin päätöksiä, kuten nyt, kun suunnittelemme uuden kotiyhteisön perustamista. Hallituksen jäsenten monipuolisesta koulutuksesta on ehdottomasti hyötyä. 

Kehitysvammatuki 57 ry:llä on perusjärjestötyön lisäksi merkittävää kehitysvammaisten ihmisten palvelutoimintaa. Yhdistys omistaa kolme kotiyhteisöä, muutamia tukiasuntoja sekä kaksi toimijataloa. Yhdistyksen monikymmenpäinen henkilökunta huolehtii yhdistyksen järjestötyöstä ja palvelujen toimivuudesta yhdistyksen yhdessä päättämän strategian mukaisesti.

Mitä olet itse saanut hallitustyöskentelystä?

Arvostan Kehitysvammatuki 57:aa järjestönä, sen tekemää työtä ja sen arvoja. Jos voin omalla panoksellani vaikuttaa positiivisesti kehitysvammaisten ihmisten elämään, teen sitä mielelläni. 

Olen oppinut hallitusjäsenyyden aikana paljon, ja tuntuu siltä, että "kurssitus" vain jatkuu, koska puheenjohtajana paneudun paljon asioiden valmisteluun. Kehitysvammatuki 57:n henkilökunta on osaavaa, luovaa ja innostunutta. Arvostan suuresti yhteistyötä heidän kanssaan. 

Kuinka hallitukseen haetaan?

Syksyn vuosikokous valitsee hallituksen jäsenet. Hallituksen jäsenet ovat luonnollisesti yhdistyksen jäseniä. On tärkeää, että hallitukseen haluavalla henkilöllä on realistinen käsitys tehtävän laajuudesta ja ymmärrys, että hallitus ei osallistu yhdistyksen operatiiviseen työhön. 

 

Kerron mielelläni lisää, jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä.  

 

Tervetuloa vuosikokoukseen!  

 

Sari Sepponen

040 5050 530

sari.h.sepponen@gmail.com

 

Syyskokouksen tiedot: https://tapahtumat.kvtuki57.fi/tapahtumat/syyskokous-2022/