Vastaa kyselyyn yleisen edunvalvonnan palveluista

Kysely on osa Valtioneuvoston kanslian käynnistämää tutkimusta. Vastaamalla voit vaikuttaa edunvalvontapalveluiden kehittämiseen.

Valtioneuvoston kanslia on käynnistänyt VN TEAS -hankkeen yleisen edunvalvonnan palveluista (EDUPA). Tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää, kuinka hyvin edunvalvonnan asiakkaiden oikeudet toteutuvat nykyisessä palvelujärjestelmässä, millaisia muutoksia palvelurakenteessa on tapahtunut viime vuosina ja millaisia alueellisia eroja edunvalvonnan palveluissa on havaittavissa. Tutkimuksen toteuttaa Owal Group Oy yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskuksen kanssa ja se valmistuu marraskuussa 2024. Lisätietoa tutkimuksesta löytyy täältä (Linkki vie Tietokayttoon.fi -sivustolle).

Edunvalvonnan palvelulupauksen mukaisesti edunvalvontatoimistot lupaavat tarjota asiakkailleen ammattimaista, yksilöllistä ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaa edunvalvontaa ilman tarpeettomia rajoituksia. On tärkeää, että kerrot mielipiteesi saamasi palvelun laadusta ja sen kehittämiseen liittyvistä toiveistasi. Vastaamalla voit vaikuttaa edunvalvontapalveluiden kehittämiseen.

Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Vastaaminen on täysin vapaaehtoista, ja voit lopettaa vastaamisen milloin tahansa. Vastauksia käytetään vain tutkimuskäyttöön. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, ja ne raportoidaan siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.

Kyselyitä on kaksi, joista toinen on henkilöille, joille on määrätty yleinen edunvalvoja. Toinen kysely on henkilöille, joiden läheiselle on määrätty edunvalvoja. Molempiin kyselyihin voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Pääset lukemaan tutkimuksen lisätiedot ja tietosuojaselosteet haluamallasi kielellä, kun klikkaat kyselylinkkiä. Vastaathan kyselyyn viimeistään 28.2.2024.

Kysely päämiehille, eli henkilölle jolle on määrätty edunvalvoja
suomeksi: https://fi.eu.research.net/r/paamiehet
På svenska: https://sv.eu.research.net/r/huvudman
in English: https://fi.eu.research.net/r/guardianshipclient

Kysely henkilöille, joiden läheiselle on määrätty yleinen edunvalvoja
suomeksi: https://fi.eu.research.net/r/edunvalvontalaheiset
På svenska: https://sv.eu.research.net/r/intressebevakning
in English: https://eu.research.net/r/guardianshipclose

Pääset lukemaan kyselyiden suomenkieliset saatekirjeet näiden linkkien kautta.
Päämiesten kysely saate (Linkki avaa pdf-tiedoston)
Läheisten kysely saate (linkki avaa pdf-tiedoston)

Kyselyn toteuttaa ja analysoi Owal Group Oy. Kyselyä tai selvitystä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä: Minna Mayer (minna@owalgroup.com) tai Taru Aihinen
(taru@owalgroup.com)