Avoimet työpaikat

 Haetaan ohjaajaa (asumispalvelut)

Etsimme perhevapaan sijaisuuteen 1.4.2020 - 15.8.2021 lähihoitajaa Oskarinpuiston kotiyhteisöön. Oskarinpuiston kotiyhteisö on koti 15 kehitysvammaiselle aikuiselle. Työaika on pääsääntöinen 2 -vuorotyö, mutta edellytämme valmiutta yövuoroihin tarvittaessa.

Arvostamme:
-kokemusta kehitysvammaisten parissä työskentelystä
-joustavuutta ja kykyä hallita muutoksia
-perehtyneisyyttä osallisuuden ja itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen
-hyviä työyhteisö ja vuorovaikutustaitoja

Edellytämme
-lähihoitajan tutkintoa
-Valviran rekisteröintiä
-hygienia passia
-lainmukaista rokotesuojaa

Henkilöstöetuihimme kuuluu mm. kattava työterveyshuolto, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, kulttuuri- ja liikuntaetusetelit, vaateraha sekä virkistyspäivä. Koulutamme henkilöstöä aktiivisesti. Yhdistyksessä järjestetään vuosittain myös koko henkilökunnan yhteinen henkilöstöpäivä.

Paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hakemukset sähköpostilla mahdollisimman pian, viimeistään 15.3. mennessä.
Lisätietoja antaa palveluyksikön johtaja Kirsi Kanerva-Poranen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 04475774108 (arkisin)

 

Kehitysvammatuki 57 ry:n on kansalaisjärjestö, joka toimii kehitysvammaisten ihmisten, heidän perheidensä ja läheistensä edunvalvonta- ja tukiyhdistyksenä sekä edistää kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä. Nimessämme oleva luku 57 viittaa yhdistyksen perustamisvuoteen, joka kertoo siten toimintamme pitkästä historiasta.
Yhdistyksen toiminta koostuu kehitysvammaisille ihmisille, perheille ja vapaaehtoisille toimijoille tarjottavasta monipuolisesta virkistys- ja vapaa-ajan toiminnasta sekä päiväaikaisen toiminnan ja pysyvän asumisen palveluista.

 

************

Saavutettavuuskoordinaattori Selkeästi meille -hankkeeseen

Valtakunnallisessa Selkeästi meille -hankkeessa (STEA 2020-2022) vahvistetaan kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeuksia lisäämällä heidän valmiuksiaan kansalaisvaikuttamiseen ja parantamalla viestinnän kognitiivista saavutettavuutta yhteiskunnassa. Hankkeessa kiinnitetään huomio siihen, että kehitysvammaisten ihmisten on saatava tietoa organisaatioilta ja palveluntarjoajilta heille ymmärrettävässä muodossa. Hankkeessa työskentelee hankepäällikkö, selkoviestinnän asiantuntija, saavutettavuuskoordinaattori ja kaksi osa-aikaista saavutettavuustestaajaa.

Hanketta toteutetaan mm. tekemällä verkkosivuille saavutettavuustestauksia ja erilaisia aihetta esiin nostavia tempauksia. Kehitysvammaiset ihmiset ovat itse toteuttamassa toimintaa. Lisäksi hankkeen aikana kehitetään kognitiivisen saavutettavuuden arviointityökaluja ja kootaan hyviä käytäntöjä.

Saavutettavuuskoordinaattori tukee hankkeeseen osallistuvia toimijoita saavutettavuustyössä, suunnittelee ja toteuttaa saavutettavuustyöpajoja ja toimii työpaikkaohjaajana hankkeen saavutettavuustestaajille. Lisäksi hän osallistuu koulutusten järjestämiseen, sekä materiaalien suunnitteluun ja toteutukseen.

Työssä suoriutuminen edellyttää

soveltuvaa korkeakoulututkintoa
kokemusta kehitysvammatyöstä
kokemusta kouluttamisesta/fasilitoinnista
selkoviestinnän osaamista
järjestökentän tuntemista
valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön
valmiutta matkatyöhön (vuosina 2021-2022 toiminta on valtakunnallista)
Työhön valittavan tulee esittää todistus tartuntatautilain mukaisesta rokotesuojasta.

Tarjoamme vakaan järjestön sekä kannustavan kehittämistoiminnan tiimin työsi tueksi. Käytössämme ovat mm. SMARTUM- ja lounassetelit. Palkkaus yksityisen sosiaalialan TES:n mukainen.

Työ alkaa 16.3.2020 tai sopimuksen mukaan. Työ on määräaikainen hankkeen loppuun 31.12.2022 saakka, edellyttäen että STEA vahvistaa avustusehdotuksen.

Hakemus ja ansioluettelo toimitetaan 5.2.2020 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätiedustelut pe 24.1. klo 14-16 tai ma 3.2. klo 10-12 puhelimitse kehittämispäällikkö Mari Monoselle, p. 050 3393794.

 

Mielenkiintoista ja erilaista kesätyötä tarjolla kesäleireillä!

Leiritoimintamme tarjoaa vapaa-ajan toimintaa kesän ja talven lomakausille. Leiritoiminnan tavoitteena on tarjota toiminnallisia, leirielämyksiä ja -kokemuksia kerryttäviä lomajaksoja, joissa huomioidaan leiriläisten yksilölliset tarpeet.

Järjestämme 4 päivää kestäviä kesäleirejä eri ikäisille kehitysvammaisille ihmisille sekä yhden 5 päivän mittaisen kesäleirin alle 18-vuotiaille koululaisille. Leirejä toteutetaan sekä ympärivuorokautisina, että päiväleireinä.

Haemme nyt kesälle 2020 leiriohjaajia ajalle 1.6.-7.8. Leirikesää edeltää työhön perehdytys toukokuussa.

Leiriohjaajalta toivomme kokemusta tiimityöstä, erityisryhmien kanssa työskentelystä, ryhmän ohjaamisesta, iloista elämänasennetta sekä idearikkautta. Leiriohjaajan työnkuvaan kuuluvat toiminnan suunnittelu, ohjaaminen sekä leiriläisen turvallisuudesta ja hyvinvoinnistansa huolehtiminen yhdessä muiden ohjaajien kanssa.

Oletko lähihoitaja, sosionomi vai kenties artenomi tai muusikko? Etsimme vastuuntuntoista ja kenties vaihtoehtoisia kommunikaatiomenetelmiä osaavaa, ennakkoluulotonta ohjaajaa moniammatilliseen joukkoomme.

Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan TES mukainen. Edellytämme valittavalta henkilöltä tartuntatautilain 48 pykälän mukaista rokotussuojaa sekä rikostaustaotteen esittämistä.

Lähetä hakemus ja cv 26.2.2020 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. aiheena ”Leiriohjaaja 2020”.

Lisätietoja puhelimitse 4.2. klo 12-15 ja 13.2 klo 9-11 parkki- ja leiritoiminnan koordinaattori Emmi Nuopposelta p. 040 522 23138.

 

ASUMISPALVELUIHIN haetaan ohjaajaa

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen ohjaajaa. Asumispalvelut tarjoaa kodin aikuisille kehitysvammaisille ihmisille.

Arvostamme:
-kokemusta kehitysvammaisten parissä työskentelystä
-joustavuutta ja kykyä hallita muutoksia
-perehtyneisyyttä itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen
-hyviä työyhteisö ja vuorovaikutustaitoja

Edellytämme
-lähihoitajan tutkintoa
-Valviran rekisteröintiä
-hygienia passia
-lainmukaista rokotesuojaa


Paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.

Ole yhteydessä Elina Raike-Ojanen p. 0400676721, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Tuntityöntekijöitä ohjaajan tai avustajan tehtäviin

Etsimme sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja alalle opiskelevia kesätöihin ja tuntitöihin. Kiinnostaisiko sinua lisätyöt?

Ole yhteydessä, niin kerromme lisää mahdollisuuksista.

palveluyksikön johtaja Tiina Toivonen, p. 040 134 4204, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

palvelujohtaja Elina Raike-Ojanen, p. 0400676721, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tuntityöntekijöitä kotiparkkiin

Tilapäishoito, "kotiparkkitoiminta", on kotiin vietävää tilapäistä hoitoa ja ohjausta lapselle, jolla on kehitysvamma sekä hänen sisaruksilleen. Hoitaja huolehtii lasten turvallisuudesta ja arjen sujuvuudesta vanhempien toiveiden mukaisesti. Työ painottuu arki-iltoihin töiden ja koulun jälkeen kestäen noin 2-3h kerrallaan. Hoitajilla on mahdollisuus työskennellä myös yhdistyksen perheilloissa sekä lasten teemallisissa lauantaipäivissä. Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan TES:iä.

Otathan yhteyttä, jos olet työskennellyt erityislasten kanssa ja koet työn omaksesi! 

Yhteydenotot sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Vapaaehtoistoiminta

Kavereita tarvitaan!

Haluatko kaveriksi kehitysvammaiselle ihmiselle? Et tarvitse alan koulutusta tai aiempaa kokemusta. Riittää, että olet täysi-ikäinen ja sinulla on hyvät kohtaamistaidot ja avoin mieli. Toiminta on vapaaehtoistoimintaa. Koulutamme jatkuvasti uusia kavereita. Tervetuloa mukaan toimintaan, takaamme elämänmakuisia kokemuksia ja uusia näkökulmia elämään!

Ilmoittautuminen koulutukseen ja lisätietoa toiminnasta: Veera Hietanen, p. 040 160 9017, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vapaaehtoiseksi Ystävätupatoimintaan

Tule mukaan Ystävätuvan vapareiden mukavaan porukkaan! Etsimme lisää vapaaehtoisia toimimaan kehitysvammaisten ihmisten parissa eri tehtävissä: peli- ja juttuseurana kerhokahvio Ystävätuvassa, avustajana retkillä ja matkoilla sekä erilaisissa tapahtumissa.

Tarjoamme arvokasta kokemusta, aitoja kohtaamisia, yhteisvastuullista työskentelyä ryhmässä sekä ohjausta, koulutusta ja virkistystä. Emme edellytä erityisosaamista, positiivinen elämänasenne ja tasapainoinen mieli riittävät.

Lisätietoja: Marja Herala, p. 040 521 0240, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.