Kaveritoiminta

 

 

Kaveritoiminta yhdistää kavereiksi kaksi ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveri ei ole ohjaaja, hoitaja tai avustaja, vaan aidosti kaveri. Kaverin kanssa voi tutustua, vaihtaa kuulumisia ja viettää mukavaa vapaa-aikaa yhdessä. Kaveruus on molemmille vapaaehtoista.

Vuonna 2020 kaveritoiminnassa on muutoksia koronaepidemian vuoksi. Kaveritoiminta toteutuu toistaiseksi pääosin digikaveruuden muodossa. Digikaverin kanssa tutustutaan ja vaihdetaan kuulumisia. Digikaverin kanssa ei tavata, vaan häneen pidetään yhteyttä viestein, soittamalla tai sosiaalisen median avulla. Digikaveripari voi tavata epidemian jälkeen,jos molemmat niin haluavat. Silloin kaverin kanssa voi tehdä mukavia asioita, joista molemmat pitävät. Jos haluat itsellesi digikaverin, täytä hakemus täällä. Lue digikaveriparin tarina blogista: https://www.kvtuki57.fi/ajankohtaista/blogit/1291-kaveruutta-diginae-ja-livenae

Kavereina toimivat toimintaan koulutetut vapaaehtoiset. Toiminnassa mukana oleville järjestämme yhteisiä virkistystapahtumia. Jos haluat kysyä lisää toiminnasta, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin.

 

Kaveritoiminta epidemian jälkeen

Kaveruus on mukavaa tekemistä kaverin kanssa. Kaupungissa on paljon vaihtoehtoja yhteisille hetkille. On leffateattereita, ulkoilumahdollisuuksia, ravintoloita, teattereita, kahviloita ja  uimahalleja. Mutta yksin niihin ei ole kiva mennä. Kaverin kanssa voi käydä leffassa, uimassa, ulkoilemassa tai vaikkapa kaljalla. Yhteinen tekeminen muodostuu molempien kiinnostusten kohteiden ja aikataulujen perusteella. Kaverukset voivat itse päättää milloin tapaavat toisiaan. Kaveriparit tapaavat yleensä kerran kuukaudessa. Voidaan soittaa ja vaihtaa kuulumisia. Joskus yhteydenpito tapahtuu lähihenkilön, esimerkiksi ohjaajan tai perheenjäsenen välityksellä. Kaveruussuhteet muotoutuvat tietenkin kaikki omanlaisikseen. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Sovitaan tapaaminen kaupungille ja käydään syömässä, kivassa tapahtumassa, kävelyllä tai kahvilla.

Kaveritoimintaa on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.Omasta kaverista tulee monelle todella tärkeä ihminen.

Katso video kaveritoiminnasta täällä.

 

 

 

Ota yhteyttä

Jenna Luoto
Jenna Luoto Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 040 160 9017