Kaveritoiminta

Kaupungissa on tarjolla vaikka mitä tekemistä: on leffateattereita, ulkoilumahdollisuuksia, ravintoloita, teattereita, kahviloita, uimahalleja jne., mutta yksin niihin ei ole kiva mennä. Kaverin kanssa voi käydä leffassa, uimassa, ulkoilemassa tai vaikkapa kaljalla.

Kaveritoiminta yhdistää kavereiksi kaksi ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveriksi voi ryhtyä kuka tahansa täysi-ikäinen. Tärkeintä on rehellisyys ja avoin mieli, hyvät kohtaamistaidot sekä huumorintaju. Kaverin tehtävänä ei ole valvoa, ohjata, hoitaa tai avustaa henkilöä, jolla on kehitysvamma, vaan olla aidosti kaveri. Voidaan soitella ja vaihtaa kuulumisia. Yhteinen tekeminen muodostuu molempien kiinnostusten kohteiden ja aikataulujen perusteella. Suosittelemme, että kaveritapaamisia olisi ainakin kerran kuukaudessa.

Toiminnasta kiinnostuneet kaveriksi haluavat voivat ilmoittautua koulutukseen tästä. Koulutuksessa kerrotaan kehitysvammaisuudesta ja vapaaehtoisena kaverina toimimisesta. Koulutus on edellytys kaverina toimimiselle. Toiminnassa mukana oleville järjestämme työnohjauksellisia tapaamisia, sekä koulutus- ja virkistyspäiviä.

Jos haet omaa kaveria, voit tehdä sen tässä.

Mitä kaveritoiminta käytännössä on?

Voidaan soitella ja vaihtaa kuulumisia. Joskus yhteydenpito tapahtuu lähihenkilön, esimerkiksi ohjaajan tai perheenjäsenen välityksellä. Kaveruussuhteet muotoutuvat tietenkin kaikki omanlaisikseen. Kaverukset voivat itse päättää tapaamistahdin. Kaveriparit tapaavat yleensä kerran tai kaksi kuukaudessa. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Sovitaan tapaaminen leffateatterin edessä ja käydään leffan jälkeen vaikkapa syömässä tai kävelylenkillä ja kahvilla. Kaveritoimintaa on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Kaveritoimintaan osallistumisesta ei makseta palkkaa, vaan se on vapaaehtoistoimintaa. Kaverille ei myöskään muodostu toiminnasta kuluja.

Omasta kaverista tulee monelle todella tärkeä ihminen.

 

Ota yhteyttä

Jenna Luoto
Jenna Luoto Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 040 160 9017