Hae kaveria

Kaipaatko kaveria...

...vaikkapa ulkoilulenkille, elokuviin seuraksi, juttuseuraksi, taidenäyttelyihin, bändin keikalle, lätkämatsiin...? Mitä sinä haluaisit tehdä kaverin kanssa? 

Kaveritoiminnassa yhdistetään kavereiksi kaksi ihmistä joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveria voi hakea, jos on yli 12-vuotias ja asuu Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Vapaaehtoinen kaveri on aina täysi-ikäinen. Oman kaverin kanssa voi viettää vapaa-aikaa tehden asioita, jotka kiinnostavat kaveruksia. Kaveri voi tarvittaessa auttaa esimerkiksi leffalippujen ostamisessa tai ravintolassa tilauksen tekemisessä. Kaverin tehtävänä ei kuitenkaan ole ohjata tai avustaa esim. wc-käynneillä, sillä hän ei ole kehitysvamma-alan ammattilainen eikä henkilökohtainen avustaja, vaan aidosti kaveri.

Kaveritapaaminen on noin kerran kuukaudessa ja tapaaminen sovitaan molempien aikataulut huomioiden.

Kaverille ei makseta palkkaa, mutta yhteisistä kuluista vastaat sinä. Niitä voivat olla esimerkiksi pääsyliput tai hampurilaiset. Kaveri on yhdistyksemme vapaaehtoinen. Siksi hänelle ei saa tulla kuluja toiminnasta. Kaverukset voivat kuitenkin yhdessä tehdä asioita, jotka eivät maksa mitään, esim. käydä kävelyllä, kirjastossa tai vaikkapa erilaisissa ilmaistapahtumissa.

Kaveripareille järjestetään vuoden aikana 6 yhteistapahtumaa, jotka ovat kaveriparille maksuttomia. Näihin voi ilmoittautua oman kiinnostuksen pohjalta.

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään toimistollamme Kalliossa ja mukana on sinun ja tulevan kaverisi lisäksi lähihenkilösi ja yhdistyksen edustaja. Käymme ensimmäisessä tapaamisessa läpi tärkeitä toimintaan liittyviä asioita.

Jos haluat kaverin, täytä alla oleva lomake, jossa kysymme toiveistasi ja harrastuksistasi. Mitä tarkemmin kerrot itsestäsi, sen helpompi meidän on löytää juuri sinulle sopiva kaveri. Kerro esimerkiksi pidätkö enemmän rauhallisesta toiminnasta vai kaipaatko itsellesi reippaasta menosta pitävää kaveria.

Otamme heti yhteyttä puhelimitse, kun sopiva kaveri on löytynyt. Kaverin saamiseen voi mennä muutamia kuukausia, älä siis huolestu, vaikka emme heti soita.

Pääset täyttämään lomakkeen klikkaamalla tätä.