Usein kysytyt kysymykset

Milloin kerhoihin ja Vekkarin ryhmiin haetaan? Hakuaika on elokuussa, tarkempi aika ilmoitetaan yhdistyksen jäsentiedotteessa numero 2, joka ilmestyy huhtikuun lopussa. Tieto hakuajasta päivitetään myös kotisivulle.

Vapaita kerho- ja Vekkarin ryhmäpaikkoja voi kysyä myös kerhokauden aikana.

Miten kerhoihin ja Vekkarin ryhmiin haetaan? Kerhoihin haetaan sähköisesti kotisivujemme kautta. Kerhot ja ryhmät julkaistaan osoitteessa tapahtumat.kvtuki57.fi. Jokaiseen kerhoon ja ryhmään haetaan erikseen omalla hakulomakkeella, joka löytyy tapahtumakalenterista kerhon ja ryhmän kohdalta.

Milloin saan tietää, pääsinkö kerhoon tai Vekkarin ryhmään? Kaikille kerhoon tai ryhmiin hakeneille ilmoitetaan kerhoon tai ryhmään pääsystä tai varasijapaikasta hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiin noin 1─2 viikkoa ennen kerhon tai ryhmän alkua. Kannattaa tarkistaa myös roskaposti, jos sähköpostia ei ole tullut tai soita Severiinalle 040 835 0395.

Sain kerhopaikan tai Vekkarin ryhmäpaikan syyskaudeksi. Pitääkö kevätkaudelle ilmoittautua uudelleen? Kerhopaikka on voimassa syys- ja kevätkauden, mikäli vuodelle 2020 saatu rahoitus on esitetyn mukainen. Kerho- tai ryhmäpaikkaa ei siis tarvitse hakea kevääksi uudestaan (poikkeuksena lukemisen ja kirjoittamisen ryhmä).

Sain tiedon, että olen varasijapaikalla toivomaani ryhmään. Mitä se tarkoittaa? Varasijapaikka tarkoittaa sitä, ettet vielä päässyt kerhoon tai Vekkarin ryhmään, mutta olet varalla odottamassa vapautuvaa paikkaa. Sinulle ilmoitetaan heti, jos kerhoon tai ryhmään vapautuu paikka kesken kerhokauden.

Olen espoolainen tai vantaalainen, voinko hakea kerhoihin? Kerhot ovat vain helsinkiläisille.

Espoolaiset ja vantaalaiset voivat hakea Vekkarin ryhmiin. Vekkarin ryhmät tunnistat vapaa-ajan toiminnan esitteessä ryhmän tietojen vieressä olevasta Vekkarin logosta. Kotisivuilla Vekkarin ryhmät löydät ”Vekkarin vertaisryhmätoiminta” -kohdasta.

Mikä on kerhon ja Vekkarin ryhmän ero? Vekkarin ryhmät ovat vapaaehtoistoimintaan perustuvia ryhmiä, joita vetävät vertaisryhmän vetäjä -koulutuksen käyneet kehitysvammaiset tai vastaavasta erityisestä tuesta hyötyvät ihmiset. Ryhmät on perustettu vertaisryhmän vetäjän kiinnostuksen kohteen pohjalta. Palkattua ohjaajaa ei Vekkarin ryhmissä ole. Vekkarin ryhmät ovat pääosin maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudulla asuville.

Kerhot taas ovat helsinkiläisille tarkoitettua vapaa-ajan toimintaa. Kerhoissa on pääosin 1─2 ohjaajaa. Ohjaajina toimii eri alojen opiskelijoita, opettajia ja ammattilaisia. Kerhot ovat maksullisia.

Voinko peruuttaa kerhon maksutta? Kerhoa saa kokeilla kaksi perättäistä kertaa maksutta. Tämän jälkeen kerho-osallistuminen tulee peruuttaa vapaa-ajan toiminnan koordinaattorille, jos osallistuja ei halua jatkaa. Jos peruutusta ei tässä ajassa tehdä, tulee kerholasku maksaa. Kerhoon tulematta jättäminen ei ole peruutus.  Jos osallistuja ei halua jatkaa kevätkaudella, tulee kerhopaikka perua ennen kevätkauden aloitusta.

Milloin kerho laskutetaan? Syyskauden kerhoista lähetetään lasku syys-lokakuun aikana, kevätkaudella helmikuussa.

Kerhokerta peruuntui, vähennetäänkö tämä laskusta? Kerhokerran peruuntuessa Kehitysvammatuki 57 ry:stä riippumattomista syistä, pyritään peruuntunut kerta korvaamaan uudella kerralla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ei maksua kuitenkaan pienennetä, jos peruuntuneita kertoja on korkeintaan 2.

Pitääkö minulla olla mukana oma avustaja/tukihenkilö? Kerhot ja Vekkarin ryhmät ovat ryhmätoimintaa eli osallistuminen edellyttää kykyä olla ja toimia ryhmässä. Kerhoryhmissä osallistujia on 7-25, pääasiassa kuitenkin noin 12 osallistujaa. Ohjaajia kerhoissa on 1-2, poikkeuksena liikuntakerho, jossa ohjaajia on ryhmän suuren koon vuoksi 4.

Ohjaajat ovat vastuussa koko ryhmästä, eikä heillä ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen avustamiseen kerhon toiminta-aikana tai esim. wc-käynneillä. Ohjaajat näyttävät mallia ja auttavat osallistujia aina mahdollisuuksien mukaan, mutta ohjaajan pitää auttaa kaikkia, eikä hän voi keskittyä yhden osallistujan avustamiseen. Tästä syystä osallistujalla tulee tarvittaessa olla oma henkilökohtainen avustaja tai tukihenkilö.

Voiko ohjaaja hakea minut taksista tai saattaa minut taksiin? Ohjaajilla on vastuu koko ryhmästä, he eivät voi jättää ryhmää yksin taksiin saattamisen ajaksi. Tämän vuoksi taksikuskin tulee saattaa sinut kerhotilan eteiseen ja myös hakea sinut sieltä.

Monelta pyydän taksia tuomaan tai hakemaan minua kerhosta tai  Vekkarin ryhmästä?. Vienti ja haku kerhosta on hyvä sopia tapahtuvan noin 5-10 minuuttia ennen ja jälkeen kerhon kokoontumisajan.

Milloin voi tulla kerhoon? Yksi ohjaajista tulee paikalle 15 minuuttia ennen kerhon alkua. Älä siis tule paikalle ennen tätä tai saatat joutua odottamaan yksin ulkona.