Kesäleirit

KORONAEPIDEMIAN VUOKSI KESÄKUUN LEIRIT ON SIIRRETTY ELOKUULLE JA LOKAKUULLE.

Leirihaku on päättynyt ja kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä.

Seuraa tiedotusta ja tapahtumakalenteria. 

Lisätietoja Emmi Nuopponen, p. 040 522 2138 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Kesällä 2020 järjestämme yhteensä 12 leiriä. Leireistä viisi on päiväleirejä ja seitsemän yöleirejä. Yksi leireistä on suunnattu alle 18-vuotiaille, loput aikuisille ja senioreille. Enemmän tukea tarvitseville järjestetään kaksi leiriä. Leirit kestävät maanantaista torstaihin, poikkeuksena alle 18-vuotiaiden leiri, joka on maanantaista perjantaihin.

Leirit on tarkoitettu helsinkiläisille, joilla on kehitysvamma tai muu laaja-alaisen tuen tarve. Aistivamma, epilepsia, liikuntavamma tms. ei ole este leirille hakemiseen. Diabetesta sairastavan kohdalla on kuitenkin huomioitava, että leiriläisen on osattava pistää itse, sillä leiriohjaajilla ei ole pistolupaa.

Leirit ovat teemoitettuja ja teema on kiinteä osa koko leirijakson toimintaa. Toivomme, että hakija kokee teeman omakseen.

Voit hakea kahdelle eri leirille. Toivomme ilmoittautumiset ensisijaisesti netin kautta. Voit kuitenkin pyytää paperisen hakulomakkeen ottamalla yhteyttä parkki- ja leiritoiminnan koordinaattoriin. Leirille pääsystä ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen hakuajan mentyä umpeen.

Leirihaku on auki sunnuntaihin 22.3. asti.

Voit tutustua leiritarjontaan täällä.

Viikolla 14 valituille postitetaan infokirje, jossa on tarkempaa tietoa leiristä, leirilasku sekä tavat ja tottumukset -lomake, vaatelista ja lääkelista.

Tavat ja tottumukset -lomake palautetaan huolellisesti täytettynä 20.4. mennessä osoitteeseen: Kehitysvammatuki 57 ry/leirit, Läntinen Brahenkatu 2, 4.krs., 00510 Helsinki.

Leirien osallistumismaksut ovat: päiväleiri 120 €, yöleiri 160 € ja alle 18-vuotiaiden leiri 150 €.

Peruutusehdot: Vahvistetun osallistumisen leirille voi perua veloituksetta 17.5. mennessä. Lyhyemmällä aikavälillä peruutetusta ilmoittautumisesta veloitetaan alle 18-vuotiaiden leiristä 150 €, yöleireistä 280 € ja päiväleireistä 120 €.

Tarvitsetko yksilöllisempää tukea? Mikäli osallistuisit leirille oman tukihenkilön tai avustajan kanssa, mainitsethan siitä ilmoittautumislomakkeessa.

Leiriläisellä tulee olla HSL:n matkakortti liikkumista varten.

Alaikäraja leireillemme on 7 vuotta. Koululaisten leirit on suunnattu 7–18-vuotiaille, nuorten aikuisten leirit 18–30-vuotiaille, aikuisten leirit yli 18-vuotiaille ja seniorileirit yli 60-vuotiaille henkilöille. Leirien kohderyhmät on merkitty jokaisen leirin kohdalle erikseen.

Huomioimme hakuajan jälkeen tulleet hakemukset, mikäli mahdollista, olethan siis ajoissa liikenteessä! Leiriläisten valinnassa otetaan huomioon leiriläisen kokonaistilanne ja sosiaaliset syyt. Lisäksi ensikertalaisten määrä arvioidaan leirikohtaisesti sopivaksi. Myös leiriläisten tuen tarve huomioidaan leiriryhmiä muodostettaessa. Tutustu valintakriteereihin nettisivuillamme.

Lisätietoja Emmi Nuopponen, p. 040 522 2138 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

KESÄN LEIRITARJONTA

 1.-5.6. Värisevät kesävarpaat- taideleiri- alle 18 -vuotiaille suunnatulla värisevät kesävarpaat -taideleirillä pääset kokemaan ja luomaan taidetta tanssin ja kuvataiteen keinoin. HAM, Eteläinen Rautatiekatu 8, Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki.

Cityleirit

Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätupa (Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros, 00510 Helsinki) toimii päiväleirien keskuspaikkana. Ystävätupa on esteetön. Leiripäivän aikana nautitaan lounas ja välipala. Leiriviikon aikana liikutaan myös lähiseuduilla. Leiripäivien kesto on klo: 9.30–15.30.

 • 8.- 11.6. Teatterin taikaa -cityleiri on tarkoitettu 18- 30-vuotiaille nuorille.
 • 15.- 18.6 Juhannustanssit- Senioreiden cityleirillä laitetaan jalalla koreasti.
 • 22.- 25.6. Matka maailman ympäri -cityleiri on suunnattu aikuisille. 
 • 20.7- 23.7 Muistojen matkalaukku - rento ja rauhallinen cityleiri eläkeläisille.

Yöleirit

Leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppä sijaitsee Vihdin Ojakkalassa Enäjärven rannalla. Pihapiiri on tasainen ja puistomainen, mutta rantaan on huomattavaa korkeuseroa. Ruokailutilaan mentäessä on ramppi ja matala kynnys. Majoitus 2–5 hengen huoneissa. Perussängyt. WC- ja suihkutilat sijaitsevat erikseen käytävällä. Yövalvonta on samassa tilassa. Leireille järjestetään yhteiskuljetus. Kotisivut www.enaseppa.fi.

 • 6.- 9.7. Luontoa ja liikuntaa -yöleiri aikuisille.

Rastila Camping Helsinki on nykyaikainen leirintäalue meren rannalla Helsingin Rastilassa. Majoitus leirillä on 4-hengen mökeissä, joissa on wc ja suihku. Runkopatjasängyt. Kiertävä yövalvoja. Ruokailuissa käytössä on Isännän talo, joka ei ole esteetön. Leiriohjelmassa on myös retkeilyä kävellen lähimetsiin, joten leiriläisen pitäisi pystyä kulkemaan hyväkuntoisilla metsäpoluilla. Rastilan kotisivut: www.hel.fi/rastila.

 • 20.- 23.7. Musa soi - musiikkileiri aikuisille.
 • 27.- 30.7 Mun stadi- nuorten aikuisten luontoleiri.

Oskarinpuiston toimijatalo sijaitsee Helsingissä, Marjaniemen merellisessä maisemassa. Alueen puistomainen ja rauhallinen ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Toimijatalo on esteetön.

 • 29.6- 2.7 Leppoisa loma 1 - Yöleiri vaikeavammaisille aikuisille.
 • 6.- 9.7 Leppoisa loma 2- Yöleiri vaikeavammaisille aikuisille.

Myö Hostel on vehreä keidas Helsingin keskustan kupeessa, kiehtovassa Ruskeasuon kaupunginosassa. Huoneissa on perussängyt sekä wc- ja suihkutilat. Myö Hostel ei ole esteetön. Yövalvonta samassa tilassa.

 • 13.-18.7 Kaupunkikulttuuria kerrakseen - kaupunkiloma itsenäisille aikuisille.

Elämännokan leirikeskus sijaitsee Lohjan Sammatissa. Leirikeskuksen sijainti nimen nokassa, Enäjärven ympäröimänä takaa luonnonläheiset ja rauhalliset puitteet. Leirikeskus ei ole esteetön.

 • 3.- 6.8 Vielä on kesää jäljellä - aktiivisten senioreiden mökkiloma Sammatissa.

Nähdään leireillä!

Hyvistä hetkistä, hyvä elämä!

 

 

 

 

Lisätietoja

Emmi Nuopponen
Emmi Nuopponen Parkki- ja leiritoiminnan koordinaattori 040 522 2138