Kesäleirit

Leirikesä 2019

 

Kesä lähestyy ja on tullut aika hakea kesäleireille. Kesällä 2019 järjestämme yhteensä yhdeksän leiriä. Leirikesä alkaa viikolla 24 ja päättyy viikolla 31. Leireistä seitsemän on yö leirejä ja kaksi cityleiriä. Osa leireistä on suunnattu koululaisille, osa aikuisille ja osa senioreille. Enemmän tukea tarvitseville järjestetään myös yksi leiri. Leiripaikkoja koululaisten leireillä on n. 14, aikuisten leireillä n. 16–20, seniorileireillä n. 16–18, päiväleireillä 12 ja enemmän tukea tarvitsevien leirillä 7 paikkaa. Leirien kesto on 4 vuorokautta eli maanantaiaamusta perjantai-iltapäivään. Poikkeuksena yksi leireistämme on kestoltaan lyhyempi.  Tämä poikkeus on merkitty leirin kohdalle erikseen viikonpäivämerkinnöin. Leiripaikkoina toimivat vanhat tutut paikat Enä-Seppä, Rastila ja Holma. Näiden tuttujen paikkojen lisäksi tänä vuonna aivan uutena leiripaikkana toimii Myö Hostel.

Leireillemme voivat hakea kaikki helsinkiläiset kehitysvammaiset henkilöt. Aistivammat, epilepsia, liikuntavammat tms. eivät ole este hakemiseen. Diabetesta sairastavien kohdalla on kuitenkin huomioitava, että leiriläisen on osattava pistää itse, sillä leiriohjaajilla ei ole pistolupaa.

Yöleireillä on täysihoito sekä monipuolista ohjattua toimintaa - ulkoilua, pelejä ja leikkejä, saunomista ja makkaranpaistoa, luovaa toimintaa, rentoutumista. Ohjaajia on päivisin töissä useampia ja öisin valvoo yksi ohjaaja. Osassa leiripaikoista yökkö valvoo kuitenkin eri rakennuksessa kuin missä leiriläiset nukkuvat. Yökkö kiertää tällöin leirirakennuksissa säännöllisin väliajoin. Yövalvontakäytännöstä on tarkempi maininta kunkin leiripaikan esittelytekstissä. Cityleirillä leiriläisille tarjoillaan lounas ja välipala/kahvi monipuolisen ohjatun toiminnan lomassa.

Kaikki leirit ovat tänä vuonna teemoitettuja. Leirin teema on kiinteänä osana koko leirijakson toimintaa ja aktiviteetteja. Toivommekin hakijoilta kiinnostusta kyseistä teemaa kohtaan. Teemat on merkitty kunkin leirin kohdalle erikseen.

Alaikäraja leireillemme on 7 vuotta. Koululaisten leirit on suunnattu n. 7–18-vuotiaille, nuorten aikuisten leiri n. 16–30-vuotiaille, aikuisten leirit yli 18-vuotiaille ja seniorileirit yli 60-vuotiaille henkilöille. Myös leirien kohderyhmät on merkitty jokaisen leirin kohdalle erikseen.


Leirien osallistumismaksut ovat seuraavat:

Yöpymisleirit 5pv 170€ / 4pv 136€ 

Cityleirit 5 pv 100€


Leireille haku käynnistyy maanantaina 28.1., jolloin hakulinkki aukeaa. Leirit ovat todella suosittuja. Viime vuonna hakemuksia tuli yli 250 kpl ja leiripaikka pystyttiin tarjoamaan 167 henkilölle. Haethan siis maksimissaan kahdelle eri leirille.

Voit siis täyttää ja lähettää hakemuksen tästä

Toivomme ilmoittautumiset ensisijaisesti netin kautta. Voit kuitenkin pyytää paperisen hakulomakkeen ottamalla yhteyttä leiritoiminnan koordinaattoriin

Hakuaika kesän 2019 leireille päättyy perjantaina 1.3. Tämän jälkeen tulleita hakemuksia emme voi varmuudella luvata käsiteltävän.

Leiriläisten valinnassa otetaan huomioon leiriläisen kokonaistilanne ja sosiaaliset syyt.
Lisäksi ensikertalaisten määrä arvioidaan leirikohtaisesti sopivaksi. Myös leiriläisten hoidollisuus huomioidaan leiriryhmiä muodostettaessa.

Leiritoiminta on ryhmämuotoista toimintaa. Leiriläisen tulisi pystyä olemaan ryhmässä ilman jatkuvaa henkilökohtaista ohjausta ja valvontaa. Leiripaikkojen ja -toiminnan soveltuvuus esim. liikuntaesteisille ihmisille kannattaa myös tarkistaa leirille hakiessa alla olevista leiripaikkojen esittelyistä.

Mikäli leiriläinen joudutaan poistamaan leiriltä esimerkiksi turvallisuussyistä tai hän sairastuu, on lähihenkilön oltava tavoitettavissa ja hänen tulee noutaa leiriläinen kotiin. Leiriltä poistumisesta aiheutuvat kustannukset ovat leiriläisen/lähihenkilön vastuulla.

Tarkemmat valintakriteerit luettavissa täältä

Leirille pääsystä tiedotetaan kirjeitse leiripaikan saaneille viikkojen 13 ja 14 aikana. Valituille postitetaan infokirje, jossa on tarkempaa tietoa leiristä, leirilasku sekä tavat ja tottumukset -lomake, vaatelista ja lääkelista. Hakulomakkeeseen onkin tärkeää kirjata tarkasti osoite, joka tavoittaa leiriläisen tai hänen lähihenkilönsä.

Leiriläinen varmistaa leiripaikkansa palauttamalla tavat ja tottumukset -lomakkeen täytettynä 26.4. mennessä osoitteeseen: Kehitysvammatuki 57 ry / leirit, Läntinen Brahenkatu 2, 00510 Helsinki.

Mahdollisia vapaita leiripaikkoja voi tiedustella viikosta 19 alkaen, arkisin klo 8.30–15.30

Emmi Nuopponen, p. 040 522 2138 tai emmi.nuopponenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

KESÄN LEIRITARJONTA

 

Cityleirit

Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätupa (Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros, 00510 Helsinki) toimii päiväleirien keskuspaikkana. Ystävätupa on esteetön. Leiripäivän aikana nautitaan lounas ja välipala. Leiriviikon aikana liikutaan myös lähiseuduilla. Leiripäivien kesto on klo: 9.30–15.30.

·       ma-pe 24.-28.6. aikuiset, teemana makujen maailma

·       ma-pe 22.-26.7. seniorit, teemana laulun taikaa

 

Yöleirit

Leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppä sijaitsee Vihdin Ojakkalassa Enäjärven rannalla. Pihapiiri on tasainen ja puistomainen, mutta rantaan on huomattavaa korkeuseroa. Ruokailutilaan mentäessä on ramppi ja matala kynnys. Majoitus 2–5 hengen huoneissa. Perussängyt. WC- ja suihkutilat sijaitsevat erikseen käytävällä. Yövalvonta on samassa tilassa. Leireille järjestetään yhteiskuljetus. Kotisivut www.enaseppa.fi.

·       ma-pe 10.–14.6. seniorit, teemana hemmottelua aisteille

·       ma-pe 15.-19.7. koululaiset, teemana satujen maailma

 

Rastila Camping Helsinki on nykyaikainen leirintäalue meren rannalla Helsingin Rastilassa. Majoitus leirillä on 4-hengen mökeissä, joissa on wc ja suihku. Runkopatjasängyt. Kiertävä yövalvoja. Ruokailuissa käytössä on Isännän talo, joka ei ole esteetön. Leiriohjelmassa on myös retkeilyä kävellen lähimetsiin, joten leiriläisen pitäisi pystyä kulkemaan hyväkuntoisilla metsäpoluilla. Rastilan kotisivut: www.hel.fi/rastila.

·       ma-pe 1.–5.7. nuoret aikuiset, teemana ympäristön ystävät

·       ma-pe 8.-12.7. aikuiset, teemana jos metsään tahdot mennä nyt-luontoseikkailu

 

Holman kurssikeskus sijaitsee Nurmijärvellä Valkjärven rannalla. Pihapiiri on suuri ja tasainen. Alueella on hyvät ja esteettömät toimintamahdollisuudet niin ulkona kuin sisätiloissakin. Rantaan mennessä on pieni mäki. Holma tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet veden äärellä. Majoitus 3 hengen huoneissa. Perussängyt, wc- ja suihkutilat sijaitsevat käytävällä. Yövalvonta samassa tilassa. Leireille järjestetään yhteiskuljetus.

·       ma-pe 1.-5.7. koululaiset, teemana taideseikkailu

·       ma-pe 29.7.-2.8. aikuiset, teemana iloa liikunnasta-sporttileiri

 

Myö Hostel on uusi leiripaikka. Se on vehreä keidas Helsingin keskustan kupeessa, kiehtovassa Ruskeasuon kaupunginosassa. Huoneissa on perussängyt sekä wc- ja suihkutilat. Suurin osa huoneista on esteettömiä. Yövalvonta samassa tilassa.

·       ma-to 17.-20.6 enemmän tukea tarvitsevat, teemana elämyksiä aisteille

 

 

Hyvistä hetkistä, hyvä elämä!

Nähdään leireillä!

 

 

 

 

Lisätietoja

Emmi Nuopponen
Emmi Nuopponen Parkki- ja leiritoiminnan koordinaattori 040 522 2138