Kesäleirit

 

 


Haku kesäleireille on päättynyt.

Leirille pääsystä tiedotetaan kirjeitse leiripaikan saaneille viikkojen 17 ja 18 aikana. Valituille postitetaan infokirje, jossa on tarkempaa tietoa leiristä, leirilasku sekä tavat ja tottumukset -lomake, vaatelista ja lääkelista. Hakulomakkeeseen onkin tärkeää kirjata tarkasti osoite, joka tavoittaa leiriläisen tai hänen lähihenkilönsä.


Leiriläinen varmistaa leiripaikkansa palauttamalla tavat ja tottumukset -lomakkeen täytettynä 21.5. mennessä osoitteeseen: Kehitysvammatuki 57 ry / leirit, Läntinen Brahenkatu 2, 00510 Helsinki.

Leiriläisten valinnassa otetaan huomioon leiriläisen kokonaistilanne ja sosiaaliset syyt.
Lisäksi ensikertalaisten määrä arvioidaan leirikohtaisesti sopivaksi. Myös leiriläisten hoidollisuus huomioidaan leiriryhmiä muodostettaessa. Hakulomakkeeseen kirjatut perustelut voivat vaikuttaa leiripaikan saamisessa. Valinta perusteet toimintaan näet tästä.

Leireillemme voivat hakea kaikki helsinkiläiset kehitysvammaiset ihmiset. Aistivammat, epilepsia, liikuntavammat tms. eivät ole este hakemiseen. Diabetesta sairastavien kohdalla on kuitenkin huomioitava, että leiriläisen on osattava pistää itse, sillä leiriohjaajilla ei ole pistolupaa.


Leirille hakiessa on hyvä muistaa, että leiritoiminta on ryhmämuotoista toimintaa. Leiriläisen tulisi pystyä olemaan ryhmässä ilman jatkuvaa henkilökohtaista ohjausta ja valvontaa. Leiripaikkojen ja -toiminnan soveltuvuus esim. liikuntaesteisille ihmisille kannattaa myös tarkistaa leirille hakiessa leiripaikkojen esittelyistä.


Yöleireillä on täysihoito sekä monipuolista ohjattua toimintaa - ulkoilua, pelejä ja leikkejä, saunomista ja makkaranpaistoa, luovaa toimintaa, rentoutumista. Ohjaajia on päivisin töissä useampia ja öisin valvoo yksi ohjaaja. Osassa leiripaikoista yökkö valvoo kuitenkin eri rakennuksessa kuin missä leiriläiset nukkuvat. Yökkö kiertää tällöin leirirakennuksissa säännöllisin väliajoin. Yövalvontakäytännöstä on tarkempi maininta kunkin leiripaikan esittelytekstissä.


Cityleirillä leiriläisille tarjoillaan lounas ja välipala/kahvi monipuolisen ohjatun toiminnan lomassa.
Osa leireistä on tänäkin vuonna teemoitettuja – luonto, liikunta, luova toiminta, graffiti. Leirin teema on kiinteänä osana koko leirijakson toimintaa ja aktiviteetteja. Teemaleirille hakijoilta toivoisimmekin kiinnostusta kyseistä teemaa kohtaan. Teemat on merkitty kunkin leirin kohdalle erikseen.


Alaikäraja leireillemme on 10 vuotta. Koululaisten leirit on suunnattu n. 10–18-vuotiaille, nuorten aikuisten leiri n. 16–30-vuotiaille, aikuisten leirit yli 18-vuotiaille ja seniorileirit yli 60-vuotiaille henkilöille. Myös leirien kohderyhmät on merkitty jokaisen leirin kohdalle erikseen.


Leirien osallistumismaksut ovat seuraavat:
yöleirit 5 pv 170 € / 4 pv 136 €
cityleirit 5 pv 100 € / 4 pv 80 €.

 

Kesän leiritarjonta:

Cityleirit Ystävätuvalla

 • 11.–15.6. aikuiset/seniorit
 • 25.–29.6.  16–30-vuotiaat nuoret aikuiset, teema: graffiti/tubetus
 • 30.7.–3.8. aikuiset/seniorit

Loma- ja kurssikeskus Högsand

 • 18.–21.6.   ma–to, enemmän tukea tarvitsevat
 • 10.–13.7.   ti–pe, 10–18-vuotiaat koululaiset
 • 16.7.–20.7. seniorit

Leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppä

 • 16.–20.7.  aikuiset
 • 23.–27.7.  aikuiset

Rastila Camping (kiertävä yövalvonta)

 • 2.–6.7.     aikuiset, teema: luonto

Kellokosken juhlatalo

 • 2.–6.7.    10–18-vuotiaat koululaiset
 • 10.–13.7.  ti-pe, aikuiset, teema: luova toiminta

Holman kurssikeskus

 • 23.–27.7.    aikuiset, teema: liikunnallinen luontoleiri

 

_________________________________________________________________________

Leiritoimintamme tarjoaa vapaa-ajantoimintaa kesän ja talven lomakausille.

Järjestämme 4-6 päivää kestäviä kesäleirejä eri ikäisille kehitysvammaisille ihmisille ja yhden talvileirin koululaisille.
Leirejä toteutetaan sekä ympärivuorokautisina, että päiväleireinä.

Leiritoiminnan tavoitteena on tarjota toiminnallisia, leirielämyksiä ja -kokemuksia kerryttäviä lomajaksoja, joissa huomioidaan leiriläisten yksilölliset tarpeet.

Leireille hakemisesta ja hakuajoista ilmoitamme leirikauden lähestyessä näillä sivuilla.
Yhdistyksen jäsenet saavat tiedon leireistä myös jäsentiedotteen kautta.

Lisätietoa

Tiia Järvinen
Tiia Järvinen Tukihenkilö- ja leiritoiminnan koordinaattori 044 736 8464