Vekkari on tuettua vertais- ja vapaaehtoistoimintaa

kuva, jossa on Vekkarin vapaaehtoisiaVekkari on yhdessä tehty!   

Vekkari on tuettua vapaaehtoistoimintaa. Tuettu vapaaehtoistoiminta tarkoittaa, että Vekkarin vapaaehtoiset saavat apua vapaaehtoisena toimimiseen. Vekkarin vapaaehtoisilla on apuna taustatukihenkilöitä ja taustatukityöntekijöitä sekä koordinaattori.

Vekkarin vapaaehtoiset osallistuvat tapahtumiin tai vetävät omia harrastusryhmiä. Vekkarin ryhmiä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Uusille vertaisryhmän vetäjille on koulutuksia 1-2 kertaa vuodessa. Koulutus kestää noin 20 tuntia. Koulutus järjestetään arki-iltaisin. Koulutuksessa käydään käpi, mitä ryhmien vetäminen tarkoittaa. Lue lisää koulutuksesta täältä ja tutustu Vekkarin vertaisryhmiin täältä.

Vekkarin vapaaehtoiset osallistuvat myös monenlaisiin tapahtumiin, kuten festivaaleille. Vekkarin monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan voit tutustua täällä.

Vekkarin toiminnan tavoitteena on, että tukea tarvitsevat ihmiset osallistuvat kiinnostaviin tapahtumiin, tapaavat uusia ihmisiä ja toimivat vastuullisissa vapaaehtoistehtävissä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Tavoitteena on myös, että vapaaehtoisena toimimisesta saa uusia kokemuksia ja itsemääräämisoikeus vahvistuu.

 

Tutustu vertaistoiminnan materiaalipankkiin täältä!

Toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Veikkauksen tuotoilla.

 

Kysy lisää Vekkarin toiminnasta

Venni Turtiainen
Venni Turtiainen Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 044 792 2752