Vekkari on kehitysvammaisten ihmisten vertais- ja vapaaehtoistoimintaa

kuva, jossa on Vekkarin vapaaehtoisiaVekkari on yhdessä tehty!   

Vekkaritoiminta tukee kehitysvammaisia tai erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä toimimaan vertaisryhmien vetäjinä ja vapaaehtoistoimijoina tapahtumissa pääkaupunkiseudulla. Yhteinen kiinnostuksen kohde yhdistää vertaisryhmän jäseniä. Vertaisryhmän vetäjät suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat itse ryhmän toiminnan. Vekkarin vertais- ja vapaaehtoistoiminnassa tapaa muita ihmisiä ja saa uusia ystäviä. Vertaisryhmiä löytyy Helsingin lisäksi myös Espoosta ja Vantaalta. Tuemme myös ei-kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan taustatukihenkilöinä vertaisryhmissä ja työskentelemään vapaaehtoistoiminnan tapahtumissa yhdessä Vekkarin toimijoiden kanssa. 

Vekkarin vertais- ja vapaaehtoistoiminnassa tapaa muita kehitysvammaisia ihmisiä ja saa uusia ystäviä.  

Vertaisryhmän vetäjiä koulutetaan kerran vuodessa keväisin. Koulutus kestää noin 20 tuntia ja se jakautuu kahden kuukauden ajalle. Koulutuksessa käydään läpi, mitä ryhmän vetäminen tarkoittaa, mitä se on ja annetaan työkalut toimintaan.

Tutustu lisää vertaisryhmän vetäjien koulutukseen täältä.
Tutustu Vekkarin vertaisryhmiin täältä.

Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Vekkarin vapaaehtoiset osallistuvat vapaaehtoisina myös muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin. Vekkarin monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan voit tutustua täällä

Toiminnan tavoitteita ovat:

1. Kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden lisääminen sekä itsemääräämisoikeuden vahvistaminen.

2. Kehitysvammaisten ihmiset liikkuvat vapaa-ajallaan omaehtoisesti vapaaehtoistoimijoina tapahtumissa sekä perustavat vertaisryhmiä ja toimivat niissä vastuullisena ryhmän vetäjänä.

3. Kehitysvammaisten ja ei-kehitysvammaisten ihmisten kohtaamisten lisääntyminen, sosiaalisten verkostojen kasvaminen ja tähdäten inkluusioon.

4. Kehitysvammaisten roolin muuttuminen. Heidät kohdataan tilanteissa, jossa kehitysvammainen ihminen on aktiivisessa, vastuullisessa roolissa.

5. Kehitysvammaisten ihmisten vertaisryhmä- ja vapaaehtoistoiminnan lisääminen myös Espooseen ja Vantaalle.

 

Lähtisitkö sinä mahdollistamaan kehitysvammaisten ihmisten vapaaehtoistoiminnan?

Tutustu Vekkarin taustatukihenkilötoimintaan ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen! Yhdistyksessämme on tarjolla myös monia muita tapoja toimia vapaaehtoisena. Tutustu valikoimaan täällä ja tule mukaan!

Tutustu vertaistoiminnan materiaalipankkiin täältä!

Toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Veikkauksen tuotoilla.

 

Kysy lisää Vekkarin toiminnasta

Venni Turtiainen
Venni Turtiainen Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 044 792 2752