Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilötoiminta on tärkeää toimintaa! Tukihenkilö on merkittävässä roolissa mahdollistamassa tuettavansa osallisuutta yhteiskunnassa. Tukihenkilö tukee kehitysvammaista henkilöä sosiaalisten suhteiden luomisessa, itsenäistymisessä ja vapaa-ajanvietossa. Tukihenkilö ei ole kuitenkaan avustaja. Tukihenkilön kanssa voi esimerkiksi käydä ostoksilla, asioimassa tai harrastuksissa. Tuki on yksilöllisistä tarpeista tulevaa ja tukisuhde tavoitteellista toimintaa. Tavoitteet määritellään tukisuhteen alussa.

Tukihenkilö tukee kehitysvammaista henkilöä sosiaalisten suhteiden luomisessa, itsenäistymisessä ja vapaa-ajanvietossa.

Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoiminnan luonteista, josta maksetaan tukihenkilölle veronalainen palkkio. Tukihenkilön myöntää kehitysvammaiselle henkilölle oman alueen sosiaalityöntekijä. 

Tukihenkilötoiminta Kehitysvammatuki 57 ry:ssä

Etsitkö tukihenkilöä? Koulutamme ja perehdytämme tukihenkilöitä helsinkiläisille kehitysvammaisille henkilöille yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ensimmäinen tukihenkilökoulutus järjestettiin toukokuussa 2017, jonka jälkeen koulutettuja ja perehdytettyjä tukihenkilöitä on voinut tiedustella Kehitysvammatuki 57 ry:n kautta. 

Ryhdy tukihenkillöksi

Tuemme tukihenkilöä tarvittaessa ja tarjoamme vinkkejä toimintaan. Kerromme mielellämme lisätietoa toiminnasta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä!

Kuva tukihenkilöistä

 

 

Lisätietoja

Severiina Winqvist
Severiina Winqvist Vapaa-ajantoiminnan koordinaattori 040 835 0395