Etsitkö tukihenkilöä?

Tukihenkilö on yli 16-vuotias vapaaehtoinen henkilö, joka tukee kehitysvammaista henkilöä sosiaalisten suhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä. Tukihenkilö voidaan myöntää myös itsenäistymisen ja kehityksen tukemiseksi. Tavoitteena on lisätä vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua mm. harrastustoimintaan ja vapaa-ajanviettoon. Tukihenkilö voi olla apuna esim. ostoksilla, asioinnissa, harrastuksissa tai olla keskustelu- ja ulkoiluseurana.

Tavoitteena on lisätä vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua mm. harrastustoimintaan ja vapaa-ajanviettoon.

Jos kehitysvammainen henkilö toivoo itselleen tukihenkilöä, tulee asiasta olla yhteydessä oman alueen sosiaalityöntekijään, joka arvioi yhdessä palvelutarvetta, jonka jälkeen tukihenkilöä voi hakea.

  Voit ladata tulostettavan esitteen tästä

Kehitysvammaisen henkilön on itse löydettävä itselleen tukihenkilö. Helsinkiläiset asiakkaat voivat tiedustella koulutettua ja perehdytettyä tukihenkilöä itselleen Kehitysvammatuki 57 ry:n kautta toukokuusta 2017 lähtien täyttämällä lomakkeen tästä.

Tukihenkilöpäätöksen myöntää oman alueesi sosiaalityöntekijäsi. Kirjallista hakemusta ei edellytetä. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Lue lisää Helsingin kaupungin vammaispalvelun sivuilta.