Taustatukihenkilötoiminta

Taustatukihenkilö on vapaaehtoinen ei-kehitysvammainen ihminen, joka mahdollistaa vertaisryhmän vetäjän tai vapaaehtoisen toiminnan. Vertaisryhmien vetäjät ovat kehitysvammaisia ihmisiä, jotka ovat omien kiinnostusten ja vahvuuksien kautta perustaneet oman vertaisryhmän. Tarjoamme koulutuksen ja tuen toimintaan molemmille.

Tanssiryhmässä taustatukihenkilö avustaa ryhmän vetäjää kellon hahmottamisessa, laitteiden käytössä, seuraavan kerran suunnittelussa jne. Taustatukihenkilö voi toimia keilausryhmän vertaisryhmän vetäjien tukena taustalla. Espoossa toimiva toimintaryhmä etsii taustatukea tutustuessaan ja liikkuessaan Espoon kauppakeskuksissa. Taustatukihenkilöt myös tukevat kehitysvammaisia ihmisiä toimimaan vapaaehtoistoimijoina erilaisissa tapahtumissa. Toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Veikkauksen tuotoilla.

Lue lisää Vekkarin tuetusta vertais- ja vapaaehtoistoiminnasta täältä tai ota yhteyttä Venniin! Yhteystiedot löytyvät alta. Voit myös tutustua ja ilmoittautua seuraavaan vapaaehtoisten koulutukseen täältä. Taustatukihenkilökoulutus on jatkokoulutus peruskoulutukselle. 

Lisätietoja

Venni Turtiainen
Venni Turtiainen Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 044 792 2752