Auttaminen tuntui kivalta

  • Blogit
  • Julkaistu:
  • Kirjoittanut: Mari Mononen

Oskarinpuiston toimijatalon Ville aloitti rahan keräyksen Ukrainan kehistyvammaisille.

Rintakuva ihmisestä. Silmälasit, lyhyet hiukset, nauraa. Rinnassa auringonkukka.

 

”Hei, mä oon Ville Oskarinpuiston toimijatalosta, mä halusin aloittaa keräämään rahaa Ukrainan kehitysvammaisille ja niiden perheille. Rahat käytetään hyvään tarkoitukseen, niillä ostetaan vaatteita, lääkkeitä, ruokaa ja hygieniatarvikkeita. Anna rahaa niin ne menee hyvään tarkoitukseen. Sota on paha juttu. Terveisin Ville ja Oskarinpuiston toimijatalon toimijat”

Näin lukee erään rahankeräyssivun esittelytekstissä. Pottiin on tullut tätä kirjoittaessa (13.4.) jo 380 euroa, vaikka keräys on aloitettu vasta kaksi päivää sitten.

Kuinka tämä on mahdollista? Otan Oskarinpuiston toimijataloon videoyhteyden selvittääkseni asian. Kuulen, että idea on ollut Ville Virtasen, ja haastattelen häntä.

Ville kertoo, että idea syntyi jo maaliskuussa. ”Mua kiinnosti järjestää keräys sen takia, koska kehitysvammaisilla on suuri hätä Ukrainassa”, Ville kertoo.

Ville otti yhteyttä toiminnanjohtaja Ninaan ja piti hänen kanssaan kaksi Teams-palaveria. Nina kannusti Villeä toteuttamaan keräyksen. Rahankeräyssivu perustettiin Tukiliiton sivulle, jonne muutkin ovat perustaneet omia keräyksiä. ”Olen saanut ohjaajilta tukea, ohjaajat auttoivat soittamisessa ja tietokoneasioissa”, Ville kertoo.

Ville kertoo, että netissä olevan keräyssivun lisäksi Oskarinpuistossa on oma keräyslipas, johon voi tehdä lahjoituksia. Tarkistuslaskenta osoitti, että lippaassa oli 12.4. jo 88,02 euroa, ja lahjoituksia on tullut senkin jälkeen.

Ville on innostanut projektiin myös muita toimijoita. Toimijat ovat muun muassa askarrelleet ilmoitustaululle auringonkukkia ja kirjoittaneet lahjoittamiseen kannustavia viestejä Oskarinpuistossa vieraileville ihmisille. Uusia lahjoituksia ropisee lippaaseen.

Rahankeräys on vasta alussa. ”Seuraavaksi aion tehdä toimijoille tiedotteen keräyksestä ryhmäkoteihin vietäväksi”, Ville kertoo. ”Aiomme tehdä myös uuden päivityksen Facebookiin.” Se varmasti kannattaakin, sillä aiempi päivitys on tavoittanut arviolta tuhansia ihmisiä.

”Tuntuu tosi kivalta, kun voi auttaa. Tämä on todella tärkeää minulle.”

Lopuksi Ville haluaa lähettää terveisiä Ukrainan kehitysvammaisille ihmisille: ”Voikaa hyvin, iloa ja rakkautta!”

Osallistu Villen keräykseen lahjoittamalla rahaa. Rahat ohjataan ukrainalaisten kehitysvammaisten ihmisten ja heidän perheidensä auttamiseksi kansainvälisen Inclusion Europe -järjestön kautta:  Keräyksen sivu (linkki avautuu tuki.tukiliitto.fi -sivustolle)

 

Kirjoittaja

Mari Mononen

Kehittämisjohtaja
(perhevapailla)