Tule vapaaehtoiseksi

Voit toimia vapaaehtoisena yksin, kaksin tai ryhmässä. Vapaaehtoisena voit esimerkiksi auttaa tapahtumissa, tukea perheitä tai toimia kaverina yhdelle ihmiselle.

Kaksi ihmistä istuu elokuvateatterissa 3D-lasit päässään. He poseeraavat kameralle ja hymyilevät.

Uusien vapaaehtoisten koulutus

Seuraava uusien vapaaehtoisten koulutus järjestetään syyskuussa kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on tiistaina 26.9. kello 17-19.30 ja jatkokoulutus lauantaina 30.9. kello 10-16.

Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voi sopia koordinaattorin kanssa ajan henkilökohtaiseen perehdytykseen.

Monta tapaa osallistua

Viihdytkö siellä missä tapahtuu? Tule kanssamme vapaaehtoiseksi erilaisiin tapahtumiin pääkaupunkiseudulla! Teemme talkootehtäviä festareilla, kulttuuritapahtumissa ja pidämme puistoja siisteinä. Toimimme ryhmänä ja autamme toisiamme. Lue lisää vapaaehtoistapahtumista: Tulevat vapaaehtoistapahtumat 

Taustatukena varmistat, että kaikkien toiminta vapaaehtoisena sujuu hyvin. Yhdessä tekeminen on helpompaa! Tämä tehtävä sopii sinulle, jolla ei ole erityisen tuen tarvetta. Lue lisää tulevista vapaaehtoistapahtumista:  Tulevat vapaaehtoistapahtumat

Tykkäätkö kohdata uusia ihmisiä? Yhteisöfrendinä olet aina tervetullut vieras. Voit vierailla kotiyhteisöissä tai kohtaamispaikka Ystävätuvalla silloin, kun sinulle sopii. Myös kiltit lemmikit ja esimerkiksi musiikkituokiot ovat tervetullut lisä arkeen. Yhteisöfrendi voi toimia yksin, kaksin tai pienenä ryhmänä.  

Onko sinulla tietoja ja taitoja, joita haluaisit jakaa muille? Haluatko tavata muita, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä? Tule Vekkari-ryhmän vetäjän koulutukseen. Sen käytyäsi voit perustaa oman harrastusryhmän. Tämä toiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on kehitysvamma tai vastaava tuen tarve. Lue lisää Vekkarin ryhmistä: Osallistujaksi Vekkarin ryhmiin. 

Haluatko toimia lapsiperheiden kanssa? Perhekamuna autat perhettä osallistumaan vertaistukitoimintaan. Kerrot kamuperheelle tapahtumistamme ja tulet seuraksi tapahtumaan. Lue lisää perhekamuna toimimisesta: Tukea osallistumiseen perhekamu

Kaupungissa on paljon kiinnostavaa tekemistä, johon on helpompi lähteä kaverin kanssa. Vapaaehtoisena kaverina vietät hauskoja yhteisiä hetkiä erityistä tukea tarvitsevan henkilön kanssa kerran kuussa teille sopivana ajankohtana. Tämä tehtävä sopii sinulle, jolla ei ole erityisen tuen tarvetta. Lue lisää kaveritoiminnasta: Kaveritoiminta

Kokemuksellasi on merkitystä. Koulutettuna vertaisvanhempana voit esimerkiksi tukea muita erityislapsiperheiden vanhempia, osallistua ensitukiryhmien istuntoihin ja vaikuttaa kokemusasiantuntijana. Tämä tehtävä sopii sinulle, jolla on kokemusta erityislapsen vanhempana.  

Etkö löytänyt itsellesi sopivaa tehtävää edellisistä? Onko sinulla mielessä ajatus siitä, mitä haluaisit tehdä? Hienoa, toivotamme uudet ideat tervetulleiksi! 

Kysy lisää tai kutsu meidät vierailulle

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää vapaaehtoistoiminnasta.
Tulemme mielellämme esittelemään toimintaa esimerkiksi oppilaitoksiin, päivätoimintaan, työpaikoille ja kotiyhteisöihin.

Ota yhteyttä

Venni Turtiainen

Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vapaaehtoistapahtumat
Vekkarin harrastusryhmät

Veera Hietanen.
Veera Hietanen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vapaaehtoistoiminta
Kaveritoiminta