Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit myös olla yhteydessä koordinaattoreihin, jos haluat tietää kerhoista tai ryhmistä tarkemmin.

Voit tulla kerhoon tai Vekkarin ryhmään oman avustajan kanssa ilman lisämaksua. Kerhot ja Vekkarin ryhmät ovat ryhmätoimintaa. Kerhoryhmissä osallistujia on 5–25. Ohjaajia kerhoissa on yleensä 2. Poikkeuksena työväenopiston yhteistyökurssit, vesiliikunta ja liikuntakerho. Vesiliikunnassa ja työväenopiston kursseilla on 1 ohjaaja. Liikuntakerhossa 4. 

Ohjaajat ovat vastuussa koko ryhmästä, eikä heillä ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen avustamiseen kerhon aikana. Ota aina mukaasi henkilökohtainen avustaja, jos tarvitset apua esimerkiksi wc:ssä käymiseen tai ryhmässä toimimiseen. 

Taksikuskin tulee saattaa sinut kerhotilan eteiseen ja myös hakea sinut sieltä, jos sinulla on saattajapalvelu. Ohjaajilla on vastuu koko ryhmästä, he eivät voi jättää ryhmää yksin taksiin saattamisen ajaksi. Voit odottaa taksia ulkona omalla vastuullasi. 

Kehitysvammatuki 57 ry:n kerhoissa yksi ohjaajista tulee paikalle 15 minuuttia ennen kerhon alkua. Tätä ennen ei kannata tulla paikalle, sillä silloin joudut odottamaan yksin ulkona. 

Huomio! Työväenopiston yhteistyökursseilla ohjaaja tulee paikalle tunnin alkaessa, eikä ohjaaja myöskään huolehdi pääsystäsi oikeaan taksiin. 

Tule kerhoon 5–10 minuuttia ennen kerhon alkamista. Kun tulet kerhoon, tilaa taksi ”perillä”-ajalla. Näin saat odottaa taksissa ”perillä”-aikaan saakka. Silloin ei haittaa, vaikka taksi olisi etuajassa. Sovi kuljetuspalvelun kanssa, että taksi hakee sinut 5 minuuttia kerhon loppumisen jälkeen. Kun tilaat taksia, niin kerro, että taksi ei saa tulla etuajassa. Etuajassa hakeminen häiritsee kerhoa.  

Yksi ohjaajista tulee paikalle 15 minuuttia ennen kerhon alkua. Älä tule paikalle liian aikaisin tai joudut odottamaan yksin ulkona.  

Hakuaika on elokuussa. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan huhtikuussa ja elokuussa ilmestyvissä jäsentiedotteissa. Hakuaika löytyy myös yhdistyksen nettisivuilta. Voit kysyä vapaita kerhopaikkoja milloin tahansa kerhokauden aikana, vaikka hakuaika on jo ohi. 

Hae kerhoihin netissä osoitteessa: tapahtumat.kvtuki57.fi. HUOM. Osoitteen alkuun ei kirjoiteta ”www.”
Löydät kerhot ja ryhmät myös osoitteestaKerhot ja ryhmät 

Jokaiseen kerhoon ja ryhmään haetaan erikseen omalla hakulomakkeella. Hakulomake löytyy tapahtumakalenterista kerhon ja ryhmän kohdalta. Hakulomake sulkeutuu hakuajan loputtua. Jos tarvitset apua, voit soittaa Severiinalle tai Vennille. He auttavat lomakkeen täyttämisessä. 

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi kiitosviestin. Kiitosviesti on merkki siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Jos et saa kiitosviestiä, ei hakemuksesi ole tullut perille tai hakemukseen on kirjoitettu sähköpostiosoite väärin. Jos näin käy, soita Severiinalle ja kysy onko hakemuksesi tullut perille. 

Sinulle ilmoitetaan, oletko päässyt kerhoon tai ryhmään tai saanut varasijapaikan. Tieto ilmoitetaan sähköpostiisi noin 1–2 viikkoa ennen kerhon tai ryhmän alkua. Joskus viestit menevät roskapostikansioon. Tarkista siis myös roskaposti, jos sähköpostia ei ole tullut.  

Varasijapaikka tarkoittaa, että et ole päässyt kerhoon tai ryhmään, mutta olet jonossa. Jos paikka vapautuu, sinulle soitetaan siitä.

Kerhopaikka on voimassa syys- ja kevätkauden, jos saatuun rahoitukseen ei tule muutosta. Kerho- tai ryhmäpaikkaa ei siis tarvitse hakea kevääksi uudestaan. 

Kevätkauden paikka pitää perua ennen kauden alkua. Jos et peru paikkaa ennen kauden alkua, tulee sinun maksaa kevätkauden osallistumismaksu. 

Kehitysvammatuki 57 ry järjestää kerhoja helsinkiläisille ja yhden kerhon vantaalaisille. Espoolaisille ei ole kerhoja. 

Kaikki pääkaupunkiseutulaiset voivat hakea Vekkarin ryhmiin.

Saat ilmoittautumisen jälkeen kokeilla kerhoa ilmaiseksi kaksi peräkkäistä kertaa. Jos et kokeilun jälkeen jatka, ilmoita peruutuksesta Severiinalle. Jos et peruuta osallistumista, heti toisen kerran jälkeen, lasku täytyy maksaa, vaikka et tulisi paikalle. 

Lyhytkurssiin ilmoittautumisen voit perua ainoastaan jos sairastut siten, ettet pysty osallistumaan suurimpaan osaan lyhytkurssin tapaamiskerroista. Emme lähetä laskua, jos näytät lääkärintodistuksen. 

Laskut lähetetään kerhokauden alettua. Syyskauden kerhoista lähetetään lasku lokakuun aikana, kevätkaudella helmikuussa.

Jos kerhokerta peruuntuu yllättäen, yritämme järjestää uuden kerhokerran sen tilalle. Jos uuden kerran järjestäminen ei ole mahdollista ja kertoja peruuntuu enemmän kuin 2, kerhomaksua pienennetään. 

Kerhoihin ja Vekkarin ryhmiin ilmoittautuu usein enemmän ihmisiä kuin niihin mahtuu. Uudet hakijat ovat kerhoissa etusijalla. Poikkeuksena ovat salibandykerho, jossa vanhat ryhmäläiset ovat etusijalla. 

Vekkarin ryhmissä vanhat ryhmäläiset ovat ilmoittautumisessa etusijalla. 

Jos et pääse kerhoon, johon haet, pyrimme tarjoamaan paikan toisesta kerhosta. Siksi on tärkeää, että kirjoitat hakulomakkeeseen sinulle sopivan vaihtoehdon, jos sellainen löytyy. Se auttaa tarjoamaan vaihtoehtoa, jos ensisijaisesti toivomasi kerho on täynnä.  

Kerho-ohjaajilla ei ole työpuhelinta, paitsi retkillä. Kerho-ohjaajiin saa yhteyden koordinaattorin kautta.

Ota yhteyttä

Severiina Winqvist.
Severiina Winqvist

Vapaa-ajan toiminnan koordinaattori
Kerhot ja kurssit
Liikuteltava ryhmätoiminta

Jan Törnblom.
Jan Törnblom

Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vekkarin ryhmät