Kerhot ja ryhmät

Kerhotoiminta on tarkoitettu helsinkiläisille. Lisäksi on yksi kerho vantaalaisille. Vekkarin ryhmät ovat kaikille pääkaupunkiseudulla asuville.

Henkilö näyttää peukaloa keilapallo toisessa kädessä.

Kuva: Jarmo Mela

Kerhoissa ja Vekkarin harrastusryhmissä pääset harrastamaan esimerkiksi musiikkia, liikuntaa ja kuvataidetta. Kerhot on tarkoitettu eri ikäisille helsinkiläisille, joilla on kehitysvamma tai vastaava erityisen tuen tarve. Syksyllä 2023 aloittaa myös yksi kerho vantaalaisille aikuisille.

Mitä eroa on kerhoilla ja Vekkarin ryhmillä?

Kerhot on tarkoitettu tietyn kaupungin asukkaille, esimerkiksi helsinkiläisille tai vantaalaisille. Se johtuu siitä, että kaupungit rahoittavat kerhoja. Kerhoissa on osallistumismaksu. Kerhoissa on kaksi ohjaajaa, jotka ovat vastuussa osallistujista. Jos kuitenkin tarvitset paljon apua, ota mukaan henkilökohtainen avustaja.

Vekkarin harrastusryhmät on tarkoitettu Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukkaille. Vekkarin ryhmissä ei yleensä ole osallistumismaksua. Vekkarin harrastusryhmissä ei ole ohjaajia. Vapaaehtoiset suunnittelevat ja järjestävät toimintaa. Vapaaehtoisilla on apuna taustatukihenkilö. Vapaaehtoiset eivät ole vastuussa osallistujista. Jos tarvitset apua toimintaan osallistumisessa, wc-käynnillä tai oikean reitin löytämisessä, ota mukaan henkilökohtainen avustaja.

Tutustu kerhotarjontaan

Pääset katsomaan kerhot tämän linkin kautta

Katso kaikki kerhot
Severiina Winqvist.
Severiina Winqvist

Vapaa-ajan toiminnan koordinaattori
Kerhot ja kurssit
Liikuteltava ryhmätoiminta

Venni Turtiainen

Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vapaaehtoistapahtumat
Vekkarin harrastusryhmät