Karhurinteen kotiyhteisössä vietettiin harjannostajaisia

Karhurinteen kotiyhteisön työmaa on edennyt aikataulun mukaisesti ja rakennus on noussut harjakorkeuteen. Tilaisuutta juhlistamaan oli kutsuttu yhdistyksen henkilökuntaa, toimijoita, tulevia asukkaita, yhteistyökumppaneita sekä rakennuttajan ja rakennusyhtiön edustajia.

Alun perin harjannostajaisissa rakennuksen katon harja asetettiin tilaisuudessa paikalleen. Karhurinteen harjannostajaisissa ei sentään nostettu kattoa kirjaimellisesti paikalleen, vaan se oli tukevasti paikallaan ja ulkoseinätkin näyttävät jo varsin valmiilta. Sisällä oli lämmintä ja kierroksella päästiin kurkistamaan alakerran kotiyhteisöihin sekä erillisasuntoihin, joihin kuljetaan suoraan rakennuksen etupihalta.

Toistaiseksi kerroksien väliä kuljetaan rakennusportaita pitkin, mutta rohkeimmat pääsivät kurkistamaan myös yläkertaan, johon tulee kaksi kotiyhteisöä. Karhurinteen kotiyhteisö sijaitsee Sipoonkorven kansallispuiston tuntumassa ja yläkerran ikkunoista aukeaa komea metsämaisema.

Kehitysvammatuki 57 ry:n hallituksen puheenjohtaja Sari Sepponen oli kiitollinen rakennusprojektin toteutumisesta. Uuden kotiyhteisön perustaminen on ollut pitkään yhdistyksen strategisena tavoitteena, sillä Helsingissä on pula kehitysvammaisten ihmisten kodeista.

Karhurinteen kotiyhteisö tulee tarjoamaan yhteensä 24 uutta kotia, joihin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan maaliskuussa 2024.

Neljä ihmistä kävelee rakennuksen käytävillä. Katonrajasta roikkuu johtoja ja valoketjuja. Lattialla on maaliämpäri.

Kierroksella päästiin tutustumaan tuleviin tiloihin.

Kolme ihmistä tutkii rakennuspiirrosta.

Vieraat pääsivät tutkimaan tulevia tiloja myös rakennuspiirrustuksista.

Kaksikerroksisen rakennuksen etupiha. Etualalla on lunta ja alakerran katonharjan alla on rakennusmateriaaleja suojassa.

Etupihan kautta pääsee suoraan erillisasuntoihin. Yläkertaan tulee kaksi kotiyhteisöä.

Kysy lisää Karhurinteen kotiyhteisöstä:

Tiina Toivonen.
Tiina Toivonen

Palveluyksikön johtaja
Karhurinteen kotiyhteisö

Elina Raike-Ojanen.
Elina Raike-Ojanen

Palvelujohtaja
Palvelutoiminta
Oppilaitosyhteistyö