Kerromme nuorille kehitysvammatyöstä – rehellisesti

Kehitysvammatyö on kaverina rinnalla kulkemista ja toisen ihmisen arjen jakamista. Se sopii erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Haluamme yhteisellä kampanjalla kertoa kehitysvamma-alan monipuolisesta työstä nuorille ja innostaa heidät hakeutumaan alan opintoihin.

Harmaa tausta. Keltasessa puhekuplassa teksti: #ArjenTärkeinTyyppi Kehitysvammatyöstä - rehelliessti

Ennusteissa on, että vuoteen 2035 mennessä sote-alalle tarvitaan jopa 200 000 uutta työntekijää. Työvoimapula on kova nyt ja tulevina vuosina myös kehitysvamma-alalla ja mukaan toivotaankin paljon myös nuoria ammattilaisia. Työ kehitysvamma-alalla on kuitenkin monelle nuorelle vielä tuntematon mahdollisuus eikä kehitysvammatyön opintoihin hakeuduta yhtä innokkaasti kuin muihin sosiaalialan opintoihin.

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja on useiden kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisponnistus nuorten tavoittamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi. Kampanjan tavoitteena on tehdä nuorille näkyväksi kehitysvammatyön monipuolista arkea ja moninaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä kehitysvamma-alan opiskelijoiden määrää.

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja starttasi marraskuun lopussa Instagramissa tilillä @Arjentarkeintyyppi. Jatkossa kampanja löytyy hakusanalla #ArjenTärkeinTyyppi

Polkuja kehitysvamma-alalle on monenlaisia, myös työtehtäviä on paljon erilaisia. Ota seurantaan Instagramissa tili Arjentarkeintyyppi ja selvitä, olisiko kehitysvamma-ala sinun juttusi!

Kampanjassa ovat mukana: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, KVPS Tukena Oy, Aspa-säätiö ja Aspa Palvelut Oy, Kehitysvammaliitto, Rinnekodit (Diakonissalaitos), Vaalijalan kuntayhtymä, Hoivatie Oy, Savas-Säätiö, Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö.

Lisätietoja kampanjasta:

Instagram linkki (vie toiselle sivustolle): @Arjentarkeintyyppi