Omaishoitajan jaksamisen tukeminen liikunta- ja vesiliikuntapalveluin

Helsinkiläiset omaishoitajat ovat päässeet vuoden alusta maksutta Helsingin kaupungin uimahalleihin, liikuntahalleihin, kunto- ja voimailusaleille, maauimaloihin sekä liikuntakursseille. Kursseille tulee ilmoittautua etukäteen.

Stadionin maauimala Helsingissä. Ulkouima-allas ja ihmisiä etualalla pyyhkeiden päällä uima-asuissa.

Vesiliikunta

Omaishoitajat pääsevät itsenäisesti ja maksutta uimaan aina uimahallin yleisövuoron aikana. Uimaan pääsee maksutta Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahalleissa.
Valikoimassa on myös yksittäisiä käyntikertoja kuten kesällä seuraavia vesijumppia
Kumpulan maauimala, 22.5.-16.8.2023, ma ja ke klo 8.30–9.00.
Uimastadion, 16.5. –31.8.2023 (ei 18.5.) ti ja to klo 7.30–8.00.

Liikuntapalvelut

Ajantasaisen paikkatilanteen kursseille ja niiden lisätiedot voi tarkistaa kirjautumalla asiointi.hel.fi -sivustolle ja valitsemalla yläpalkin ”Hae palveluja” -kohdan jälkeen avautuvasta valikosta ”kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut” -rajauksen ja sen jälkeen siirtymällä palveluun ” LIIKUNTAPALVELUIDEN KURSSI-ILMOITTAUTUMINEN”.
Valikosta saa valittua erilaisia, kuten ”työikäiset” tai ”seniorit” kohderyhmiä, jolloin palvelu näyttää vain tälle kohderyhmälle suunnatut kurssit.

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse:
09 310 87 501 ma-pe klo 9–14
09 310 32 623 Liikuntaluurin kautta ma-to klo 13–15

Liikuntaluuri neuvoo sopivan lajin löytämisessä ja muissa liikuntaan liittyvissä kysymyksissä ilmoittautumisen vastaanottamisen lisäksi.

Omaishoitajuus tulee todistaa

Omaishoitajuus todennetaan enintään kolme kuukautta vanhan palkkakuitin tai palkkatodistuksen avulla, jonka lisäksi henkilöllisyys on todistettava pyydettäessä. Ilmoittautuminen on sitova, poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa eikä niitä korvata.
Muista ilmoittautua kursseille taas syyskauden ilmoittautumisen auetessa!

Lisätietoja: Ilmoittautumisohjeet (linkki vie Hel.fi-sivustolle)

Erityisuimakortti

Erityisuimakortti on eri asia kuin nyt omaishoitajille myönnetty etuus. Erityisuimakortti oikeuttaa uimaan pääsyyn kaupungin omien hallien lisäksi myös Urheiluhallit Oy:n uimahalleihin, joita ovat Haagan, Kallion, Kontulan, Lauttasaaren, Malmin, Mäkelänrinteen, Siltamäen, Töölön ja Vuosaaren uimahallit. Erityisuimakorttia haetaan erikseen Helsingin liikuntapalveluilta. Erityisuimakortin omavastuu on 60 €/vuosi + 4 € kantakortti. Erityisuimakortti on voimassa vuoden ostohetkestä.