Selkeästi meille -materiaalipankki on julkaistu

Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteinen Selkeästi meille -hanke (2020-2023) on testannut ja arvioinut verkkopalveluiden kognitiivista saavutettavuutta yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Havainnot on koottu materiaaleiksi, jotka ovat nyt julkaistu kaikkien saataville!

Pöydällä tietokone ja tabletti. Tabletin ruudulla on Selkeästi meille kognitiivisen saavutettavuuden arviointikriteeristö.

Kognitiivisen saavutettavuuden arviointikriteeristö ja oppaita

Selkeästi meille -materiaalipankkiin on koottu kognitiivisen saavutettavuuden arviointikriteeristö, jonka avulla voi arvioida verkkosivuja, mobiilisovelluksia ja muita digitaalisia palveluita. Lisäksi sivuilla on julkaistu kolme opasta, jotka ovat suunnattu verkkopalvelun sisällöntuottajille, suunnittelijoille ja kehittäjille, sekä sosiaaliseen mediaan.

Miksi Selkeästi meille -materiaaleja tarvitaan?

Palvelut siirtyvät verkkoon ja verkkoasiointi on usein ensisijainen tapa hoitaa erilaisia arjen kannalta välttämättömiä asioita. Moni ihminen kuitenkin kokee verkkopalvelut liian vaikeiksi ottaa käyttöön, sillä palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä ei oteta riittävästi huomioon erilaisten käyttäjien tarpeita.

Helppokäyttöisyys ja ymmärrettävyys, eli kognitiivinen saavutettavuus, on edellytys sille, että erilaisista lähtökohdista tulevat ihmiset voivat käyttää digitaalisia palveluita mahdollisimman itsenäisesti. Kriteeristöön ja oppaisiin on koottu asioita, jotka toteuttamalla yhä useampi ihminen voi käyttää digitaalisia palveluita itsenäisesti.

Tutustu materiaalipankkiin

Selkeästi meille -materiaalipankkiin pääset tutustumaan tästä linkistä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Tutustu materiaalipankkiin

Lisää tietoa ja materiaalia

Selkeästimeille.fi -sivustolla on tietoa kognitiivisesta saavutettavuudesta, sekä lisää materiaaleja ja koulutustallenteita.

Pääset tutustumaan sivustolle tästä linkistä. (Linkki vie selkeästimeille.fi -sivustolle)

Satu Timperi.

Ota yhteyttä

Satu Timperi

Asiantuntija