Vapaaehtoisten koulutus

 Meillä voivat kaikki toimia vapaaehtoisina. Osaan vapaaehtoistehtävistä voi tulla vapaaehtoiseksi vaikka heti, mutta joihinkin vapaaehtoistehtäviin tarvitaan koulutus. Oma vapaaehtoisen koulutuspolkusi riippuu siitä, mikä tehtävä sinua kiinnostaa. Tervetuloa tutustumaan eri tapoihin tehdä hyviä tekoja!

kuva, jossa ihmisiä kädet ilmassaKaveri on kaverina yhdelle kehitysvammaiselle ihmiselle, Vekkarin taustatukihenkilö tukee vertaisryhmän vetäjää tai mahdollistaa kehitysvammaisten ihmisten vapaaehtoistoiminnan erilaisissa tapahtumissa, Ystävätuvan vapaaehtoinen toimii juttelu- ja peliseurana, perhetoiminnassa pääsee touhuamaan lasten kanssa ja Vekkarin vapaaehtoiset toimivat tapahtumissa. Mahdollisuuksia on vielä lisää esim. kotiyhteisössä ja toimijatalossa. Mikä olisi sinun juttusi? Tiesithän, että toimimme pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla! 

Tutustu lisää www.kvtuki57.fi/vapari

Ilmoittaudu mukaan seuraavaan koulutukseen täältä. Seuraava peruskoulutuskoulutus järjestetään 6.4. klo 10.00-16.00 sekä jatkokoulutus lauantaina 13.4. klo 10-15.30.

Koulutuspaketin ohjelma 

Lauantaina 6.4. (peruskoulutus)

 • klo 10-12.15
  Mitä vapaaehtoistoiminta on ja mitä se tekijälleen antaa? Kehitysvammatuki 57 ry:n ja vapaaehtoistoiminnan muotojen esittely.

  Lounas

  klo 13.00-15.30
  Mitä kehitysvammaisuudella tarkoitetaan? Yksilöstä yhteiskuntaan – Miten vapaaehtoistoiminta muuttaa maailmaa? (Vapaaehtoistoiminnan tavoitteet ja vaikutukset)

Lauantaina 13.4. (jatkokoulutus)

 • klo 10-12.30
  Taustatukihenkilökoulutus

  Lounas

  klo 13.30-15.30
  Kaveritoiminta. Tuetun kaveruuden erityispiirteet

*) Ohjelmaan voi tulla vielä pieniä muutoksia. Koulutuksen yhteydessä tarjoamme aamukahvit, lounaan ja välipalaa. Ilmoitathan, jos et pääse paikalle tai sinulla on jokin erityisruokavalio. Koulutus on ilmainen eikä osallistuminen vielä sido sinua mihinkään, mutta ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Veikkauksen tuotoilla.

Ilmoittaudu mukaan täältä! 

Koulutus löytyy Facebookista täältä. 

 

Askarruttaako sinua vielä jokin asia? Kysy lisää Veeralta:

Veera Hietanen
Veera Hietanen Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 040 160 9017